1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
28-06-2024
Vārdadienas šodien: Mareks, Tālivaldis

Vaduguns balle

5. martā “Vaduguns” svin dzimšanas dienu un rīko balli ikreiz citā rajona vietā, uz to aicinot tā pagasta vai pilsētas ļaudis – “Vaduguns” pasūtītājus, reklāmdevējus, sadarbības partnerus, aprakstu varoņus. Bijušas jaukas balles Viļakā, Rugājos, Žīguros, Balvos, Tilžā, Šķilbēnos, Baltinavā, Vectilžā, Briežuciemā.

2001. gads. Tilža. “Vaduguns” 51. dzimšanas diena.

Spēlē Ainārs Students. “Vaduguns” žurnālistam Modrim Teilānam (no labās), kurš Tilžā ir vakara vadītājs, dzimšanas diena arī ir 5. martā. Viena dziesma skan arī viņam par godu.

Tilžas pasta darbinieces. Dzimšanas dienās atceramies arī savus labos rūķīšus - pasta darbiniekus, kuri avīzi aiznes pie lasītājiem.

Ne tikai vaduguniešus, bet arī Tilžas pagasta priekšsēdētāju Pēteri Ozoliņu pārsteidz vietējais Joske - teātrmīlis Andris Ločmelis. Taīda Gabrāne skaisti noformējusi foajē un zāli, bet kultūras darbiniece Anda Laicāne parūpējusies par katru sīkumu, lai visi justos omulīgi. Inta Kaļva un Anastasija Ločmele ar dziesmu uzmundrina ikvienu, kas vēl neļaujas dejas vilinājumam, līdz skaistais pusnakts mirklis ar sveču liesmām kausē “Vaduguns” vārdu lielajā tortē.

2000. gads. Balvi. “Vaduguns” 50. dzimšanas diena.

Milzīgo svētku torti cep firma “Zaikovskis” Ilonas Šāveles vadībā. Ieradies par konsultants no Vācijas Joahims Viertels. Torti cep trīs dienas, un tā sver ...50 kilogramus, un tiek pasniegta ar īpašu mērci.

Atkalsatikšanās mirklis Balvos 2000. gada 4. martā. Kopā ar agrākajiem vaduguniešiem – šodienas kolektīvs.

“Vaduguns” pusgadsimta balles viesi ir kuplā skaitā. Daudzi iet uz Agneses Smirnovas fotosalonu, lieliski iederas “Mis un Mistera Balvi 2000” finālistu uznāciens, zīlē Martas tante, bet Valentīna Svīķekalne rēķina liktenīgo skaitli. Ballē ieradušies bijušie redaktori, redakcijas agrāko gadu darbinieki un pirmā redaktora Bāliņa meitas, kuras redzējušas veco iespiedmašīnas rulli un svaigi nodrukāto “Balvu Taisnību” aiznesušas uz pastu. Balles scenārija autore ir Ilga Oplucāne, spēlē “Lauku muzikanti” un dīdžejs Māris, izklaidē aktrises Indra Burkovska un Vita Vītiņa, un visi priecājas no sirds.

1999. gads. Žīguri. “Vaduguns” 49. dzimšanas diena.

Mežziņa un kaislīgā mednieka Ivara Bukovska lapsas krāga glabājas redakcijā. Ar vistas stilbiņu lapsu pievilināt cenšas Lolita, Sanita un Vēsma.

Pagasta priekšsēdētājs Viktors Sidorovs, toreizējā sekretāre Ženija Cvetkova, kultūras nama direktore Valentīna Kaļāne un čaklākie lasītāji Žīguros mūs uzņem godam. Anna Āze rāda Meža muzeju, bet uz Ēvalda Macāna dāvinātajiem koka krēsliem sēžam vēl tagad. Lienam caur adatas caurumu, lai pierādītu, ka esam lieliska komanda, sienam garāko virteni un cienām savu nemainīgo tradīciju – deg svecītes jubilejas tortē un skan dziesma “Daudz baltu dieniņu”.

1998. gads. Rugāji. “Vaduguns” 48. dzimšanas diena.

Svētku torte redaktores rokās. Taču tā nebija vienīgā torte. Saldā kāruma pēc pusnakts pietika visiem.

Rugājieši naski uz prāta spēlēm. Mārīte un Jānis Šperbergi mērojuši ceļu no Rīgas, bet pasēdēšanai pie galdiem laika nav – jāiet likt mozaīka!

Rugāju klubiņš marta vakarā ir silts un omulīgs. Galdi saklāti, deg sveces, un vakars var sākties. Rugājos ir jauka kultūras darbiniece –Gunta Grigāne, kas parūpējusies, lai vakars izdotos jautrs un piepildīts, nopietna pagasta saimniece Rita Krēmere. Piensaimnieks Staņislavs Karelis dāvā lielu pulksteni, lai nekavējam intervijas, uzņēmēju svaicieni nāk ar veiksmes vēlējumiem biznesā. Ir ziedi, dāvanas un smaidi cilvēku sejās. Vakara gaitā vieni cilā dāmas (ak, ir taču tāda deja!) ansambļa “Gintc&Es” mūzikas ritmos, otri liek puzzles, bet vēl citi mēģina saskandināt glāzes – par draudzību!

1997. gads. Viļaka. “Vaduguns” 47. dzimšanas diena.

Kas man jādara? Venjamins Buzijans skaita gan dzeju, gan piedalās jautrās atrakcijās. Tradīciju – “Vaduguns” dzimšanas dienu atzīmēt ar ballēm- uzsākam 1997. gadā, kad dodamies uz Viļaku. Mūs laipni sagaida Viļakas gada abonenti, uzņēmēji, ārsti, pašdarbnieki, sarīkojumu vada Silvija Logina. Vaduguniešiem nākas atbildēt uz dažādiem āķīgiem jautājumiem, un mēs sākam domāt- ai, kā gan jūtas tie, kurus intervējam mēs?

vadi

Veiksmes prognoze


.

Vaduguns Vēsture