1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
28-06-2024
Vārdadienas šodien: Mareks, Tālivaldis

Cipars, cipars, komatiņš

27.jūnijā Balvu novada domē Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) jaunais priekšnieks Raimonds Lapiņš tikās ar Balvu novada domes amatpersonām, lai pārrunātu novadam aktuālās statistikas vajadzības un informētu par jaunajiem CSP datu projektiem. Lūgts komentāru, kā, viņaprāt, beigtos populārais skaitāmpantiņš “Punktiņš, punktiņš, komatiņš”, ja to pārfrāzētu “Cipars, cipars, komatiņš”, R.Lapiņš atjokoja, ka galarezultātā tāpat sanāktu cilvēciņš.

Plūc uzvaras laurus konkursā

Jūnija vidū Rīgas pilī notika svinīgs deportāciju piemiņas pasākums un fonda “Sibīrijas bērni” rīkotā sacerējumu un zīmējumu konkursa uzvarētāju apbalvošana. Sacerējumu konkursā ar emocionālu stāstu par savas vecmammas piedzīvoto Sibīrijā Viļakas vidusskolas 11.klases skolniece SAMANTA MARTIŅENKO  ieguva 1.vietu un naudas balvu.

Ugunsgrēkā cieš daudzbērnu ģimenes māja

Neilgi pirms Jāņu brīvdienām, pagājušās nedēļas trešdienā, pamatīgu nelaimi piedzīvoja GUNTA un SANDRAS GŪTMAŅU ģimene Balvu novada Lazdukalna pagasta Kapūnē, kuru dzīvojamajā mājā “Lejnieki” izcēlās plašs ugunsgrēks. Rezultātā pilnībā nodega mājas jumts un otrais stāvs, bet, dzēšot liesmas, tika bojāts arī pirmais stāvs un pagrabs.

Ieklapē svētkus audumā

Vasaras saulgriežu laikā Latvijā, tostarp Balvu novadā, tiek piedāvāts bagātīgs pasākumu klāsts, kur katrs var izvēlēties sev tīkamākās norises svētku un īsāko gada nakšu baudīšanai. Sākot ar pirmsjāņu tirdziņiem, saulgriežu svinēšanu un ielīgošanas pasākumiem, turpinot ar dažādiem koncertiem, teātra izrādēm un Jāņu nakts zaļumballēm. Jāsecina, ka viena no pirmajām aktivitātēm mūspusē bija gan interesanta, gan savdabīga.

“Sieru, sieru, Jāņa māte!”

Šīs nedēļas izskaņā, kad visapkārt skanēs Līgo dziesmas, gandrīz ikkatrā mājā galdā cels sieru. Citviet tas būs pašu siets vai veikalā iegādāts, bet citviet – baltinavietes ANITAS KAŠAS roku darbs.

vadi

Veiksmes prognoze


.