1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
28-06-2024
Vārdadienas šodien: Mareks, Tālivaldis

Atved draudzeni uz mājām

Eiropas Parlamenta vēlēšanu rītu, šķiet, ilgi atcerēsies Vitolds Prancāns no Medņevas. “Ap pulksten astoņiem rītā piezvanīja brālis Aldis, aicinot doties makšķerēt. Nebiju to plānojis darīt, bet, saņemot sieviņas Antras svētību, devāmies ceļā. Tiesa, īsti nemaz nezinot, uz kurieni. Nolēmām doties uz Aivieksti, kas atrodas ceļā uz Lubānas pilsētu. Galarezultāts vairāk nekā veiksmīgs,” secina Vitolds. Kā nu ne, ja noķerts 20,400 kilogramus smags sams.

Balvu novadā startē arī septiņpadsmitais saraksts

2019.gadā Eiropas Parlamenta vēlēšanās secinājām, ka mūspusē vēlētāju aktivitāte bijusi zemāka nekā kopumā Latvijā: Balvu novadā – 26,07%, Baltinavas novadā – 23,66%, Rugāju novadā – 25,39%, Viļakas novadā – 22,67% vēlētāju. Kā veicās šogad? Provizoriskie rezultāti liecina, ka esam trešajā vietā Latgalē, nobalsoja 4 847 vēlētāji jeb 31,93%. Savukārt Preiļu novadā nobalsoja 4 527 vēlētāji jeb 33,72% balsstiesīgo, bet otrajā vietā pēc aktivitātes Latgalē ir Līvānu novads ar 2858 vēlētājiem jeb 33,63%.

Bīskapa vizitācija Viļakas draudzē

Aizvadītajā svētdienā Viļakas Jēzus Sirds Romas katoļu draudzē ar Iestiprināšanas sakramenta piešķiršanu, garīgām dziesmām, lūgšanām un uzrunām svinīgi notika V.E. Rēzeknes-Aglonas diecēzes bīskapa Jāņa Buļa vizitācija.

Ierodas rokdarbnieces no Islandes

6.jūnijā Balvu Novada muzejā ieradās adītājas no Islandes, kuras apceļo Latgali, lai meistardarbnīcās bagātinātos no mūspuses adītājām. Viņas pastrādāja Baltinavas muzejā un arī Balvos ciemiņus sagaidīja ar cimdu kolekciju no krājuma, kā arī rokdarbnieču pulciņa “Mežģis” darbiem.

Aizrūcina divdesmito “Motociklu vasaru”

8.jūnijā Balvos uz motokluba “Spieķi vējā” rīkoto divdesmito jubilejas pasākumu ieradās tuvi un tāli ciemiņi – gan motoklubi no Latvijas, Igaunijas, gan vienkārši interesenti, kuriem patīk daudzās aktivitātes, mūzika, dejas un satikšanās. Braucēju parādi ar kluba prezidentu Andi Grāvīti vadībā Balvu iedzīvotāji sagaidīja un pavadīja ar smaidiem, līksmiem un emocionāliem saucieniem un roku mājieniem. Pasākuma norises vietā turpinājās atrakcijas, “Spieķu vējā” sveikšana, – ciemiņi ar dāvanām rokās, gaidot brīdi, lai godinātu klubu, uz skatuves stāvēja pat garā rindā, turklāt katram bija kāds jauks vēlējums. Iestājoties tumsai, klātesošos priecēja un sildīja Māra Pitkeviča veidotais ugunskurs, pusnaktī gaisā iezaigojās salūts.

vadi

Veiksmes prognoze


.