1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
28-06-2024
Vārdadienas šodien: Imants, Ingars, Intars, Rimants

Kad aizveras cietuma vārti…

 

Saņēmis no cietuma administrācijas brīvai dzīvei nepieciešamos dokumentus, viļacēnietis Vladimirs šogad februārī beidzot nonāca ārpus dzeloņdrāšu līnijai. Vispirms viņš iegāja netālajā veikalā un nopirka sev jaunu apģērbu. Beidzot brīvība! Tik dīvainas un neierastas sajūtas, kad aiz tevis aizveras smagie dzelzs vārti. Taču, neskatoties uz to, Vladimirs atzīst, ka dzīvē apguvis labu mācību – nekad nedrīkst teikt ‘nekad’: “Arī šobrīd nevaru apgalvot, ka nekad vairs nenonākšu ieslodzījuma vietā, kaut gan atpakaļ uz turieni nudien neraujos.”

Vanagi joprojām lido augstu

Pirms diviem gadiem laikraksts “Vaduguns” lasītājus iepriecināja ar Ziemeļlatgales dzimtu spēku stāstiem, tostarp Vanagu ģimeni, uzdodot jautājumu,- vai Vanagi lido augstu? Lido! To apliecina piektās paaudzes pēctecis Kristaps Vanags, kurš iecerējis Vīksnas ciema centrā izveidot parku.

Paldies tiem, kas strādā ārkārtas apstākļos (21.04.2020.)

 

Daudziem tagad vīrusa Covid-19 laikā ir gluži citāds ikdienas darba un dzīves ritms. Cilvēki dzīvo mājās, vieni strādā, citi mācās attālināti, ar draugiem nesatiekas, sabiedrībā iziet pa retam. Vai vērts apmeklēt skaistumkopšanas iestādes, ja var iztikt tāpat? “Vaduguns” centās uzzināt, kā šādu pakalpojumu meistares organizē savu darbu un kā vispār šobrīd klājas skaistumkopšanas salonu saimniekiem?
Balvos ir vismaz 13 frizētavas, un to durvis nebūt nav aizvērtas. Taču vīrusa ēna jūtami ietekmējusi arī šo uzņēmēju darbu, jo klientu skaits sarucis uz pusi un pat vēl vairāk. Lai arī daudzām tas ir vienīgais iztikas avots, skaistumkopšanas speciālistes tomēr iesaka nopietni izvērtēt, vai cilvēks tiešām jūtas vesels un vai ar frizētavas apmeklējumu nevar pagaidīt. Kad atnāk apmeklētājs, jāparaksta apliecinājums, ka cilvēks nav bijis ārzemēs, ka nav bijis saistīts ar Covid-19 slimnieku. Frizētavās starp darbavietām ir distance. Tagad pie friziera vai manikīra meistara var iet tikai tad, ja meistars sazvanīts un ir pieraksts.

 

Vētra salauž krucifiksu un rauj jumta loksnes

 

Pagājušās nedēļas otrajā pusē vairākos Latvijas reģionos plosījās spēcīgs vējš. Nevaldāmie laika apstākļi paspēja nodarīt postījumus daudzviet valstī. Tie negāja secen arī mūspusei. Tiesa, šoreiz Balvu, Viļakas, Rugāju un Baltinavas novadiem dabas stihija ļoti pāri nenodarīja.

Kas skolēnu pārtikas paciņā?

Šonedēļ pārtikas paku piegādi skolēniem no trūcīgām, maznodrošinātām un daudzbērnu ģimenēm, kā to paredz valdības lēmums sakarā ar ārkārtas situāciju valstī, uzsāka Baltinavas novadā. Par skolēnu nodrošinājumu ar pārtiku gādāts arī kaimiņu - Viļakas, Rugāju un Balvu - novados. Katrā no tiem pārtikas paku komplektēšana atšķiras.

vadi

Veiksmes prognoze


.