1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
28-06-2024
Vārdadienas šodien: Imants, Ingars, Intars, Rimants

Svītra pāri, un tas ir viss!

Šodien, 31.martā, ir pēdējā darba diena Tilžas kultūrvēstures izpētes un tūrisma centra jeb, tautas valodā runājot, muzeja vadītājai Ruttai Silauniecei. Pēc 20 nostrādātajiem gadiem, kas pavadīti šajā amatā, viņai būs jāatvadās no ierastās ikdienas. Iemesls tam ir pērnā gada nogalē Balvu novada pašvaldības pasūtītā funkciju audita rezultāti, kuru dēļ bija jāzaudē darbs. Rutta no muzeja aiziet ar rūgtumu sirdī, jo viņai nešķiet pieņemams veids, kādā darba devējs pārtraucis darba attiecības.

Mazliet garlaicīgi, bet var iztikt

Uzreiz pēc ārkārtas stāvokļa izsludināšanas valstī sākās skolu pavasara brīvlaiks, bet nu jau nedēļa, kā skolēni atsākuši mācības gluži neierastos apstākļos, un izskatās, ka situācijai pielāgojušies labi. Aptaujātie vidusskolēni atzinuši,- lai gan šādi mācīties ir iespējams, tomēr klātienē to darīt bija vieglāk. Daudzi no viņiem mainījuši arī brīvā laika pavadīšanas ieradumus, vairāk uzturoties svaigā gaisā.

Iezīmē pasažieru vietas autobusos

Pagājušās nedēļas nogalē, balstoties uz satiksmes ministra rīkojumu vīrusa Covid-19 izplatīšanās riska mazināšanai, ar 27.martu uz ārkārtējās situācijas laiku reģionālajos maršrutos ir ierobežots pārvadāto pasažieru skaits vienā autobusā, tādējādi nodrošinot lielāku distanci starp pasažieriem.

Pāreja uz vasaras laiku notiks 29.martā

Latvijā pāreja uz vasaras laiku notiks svētdien, 29.martā plkst. 03.00 (naktī no sestdienas uz svētdienu), pulksteņa rādītājus pagriežot vienu stundu uz priekšu.

 

Iedzīvotāji gatavi rīkoties paši

Balveniete interesējas,- kāpēc pašvaldība nerūpējas par klaiņojošu kaķu sterilizēšanu, kā tas notiek citās pilsētās? It kā līgums ar dzīvnieku patversmi ir noslēgts, bet joprojām Balvu daudzdzīvokļu māju pagalmos dzīvo bezsaimnieka kaķi, kuri, protams, arī vairojas.

vadi

Veiksmes prognoze


.