1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
28-06-2024
Vārdadienas šodien: Imants, Ingars, Intars, Rimants

Protesta akcijā - arī baltinavieši

5.martā visā Latvijā notika kārtējā iedzīvotāju protesta akcija pret Administratīvi teritoriālo reformu, tostarp arī Baltinavas novadā. Šoreiz akcents bija likts uz smagās tehnikas vienību pārvietošanos pa valsts nozīmes ceļiem.

Olimpisko sudrabu nomaina pret zeltu

Sestdiena, 15.februāris, bija vēsturiska diena visai Latvijai, bobsleja līdzjutējiem, bobsleja puišiem, viņu ģimenēm, draugiem, radiem, paziņām un kuplajam fanu pulkam. Latvijas bobsleja pilots Oskars Melbārdis ar savu komandu - Daumantu Dreiškenu, Arvi Vilkasti un Jāni Strengu - beidzot Siguldā saņēma 2014. gada Soču olimpisko spēļu zelta medaļas četrinieku ekipāžām, bet Melbārdim un Dreiškenam tika arī bronzas godalgas divniekiem. Vēl jo īpašāks šis brīdis bija mūspuses cilvēkiem un sporta entuziastiem, jo viens no olimpiskā zelta medaļniekiem - stūmējs Arvis Vilkaste - ir mūsējais!

Sports, kas piemērots katram

1.februārī veselības maratona “Vingro vesels” laikā balvenieši aktīvi iesaistījās nūjošanas treniņā, ko vadīja Valsts Starptautiskās nūjošanas federācijas valdes locekle Gaļina Gorbatenkova no Rīgas un balveniete, nūjošanas instruktore Inta Ozola. Vairāk nekā 30 sportotgribētāji pulcējās Balvu parkā, lai izzinātu šī pēdējos gados aizvien plašāku popularitāti ieguvušā masu sporta veida noslēpumus.

“Piļsāta pi upis” Upītē

Svētdien Upītes tautas nams kārtējo reizi atgādināja bišu spietu, jo izmantot iespēju noskatīties jauno Viestura Kairiša filmu “Piļsāta pi upis”, turklāt tikties ar pašu režisoru, izmantoja arī citu novadu ļaudis. Režisors Viesturs Kairišs un filmas māksliniece Ieva Jurjāne neslēpa, ka producentam nebija viegli, jo filmēšana norisinājās daudzās Latvijas vietās. “Viņš būtu atbraucis pie jums ciemos, ja, kā pats joko, spētu izturēt latgalisko viesmīlību - šmakovku. Esmu pateicīgs liktenim, ka esmu 100% latgalietis, kaut arī dzimis Rīgā. Man ir ļoti svarīgi, ka pasauli saskatu tikai tā, kā to spēj latgalieši. Par to lepojos un iestājos visur, kur vien varu. Aizvakar Saeimā izbļaustījos par Varakļānu novadu, kuru vēlas pievienot Madonai. Grūta cīņa, bet man nav vienalga, kas notiek Latgalē,” uzsvēra V.Kairišs.

Sudarbē sadeg desmitiem lopu

Šajā trešdienā pulksten 11.32 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests saņēma izsaukumu uz Balvu novada Vectilžas pagastu, kur ar atklātu liesmu dega lopu novietne un piena māja 700m2 platībā. Ugunsdzēsējiem glābējiem izdevās nosargāt degošai ēkai blakus esošo graudu glabātuvi un šķūni. Pulksten 15.47 ugunsgrēku likvidēja. Valsts policija skaidro ugunsgrēka iemeslu.

vadi

Veiksmes prognoze


.