1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
28-06-2024
Vārdadienas šodien: Imants, Ingars, Intars, Rimants

Mērķis ir radīt skaistumu

Decembra beigās Lūznavas muižā atklāja mūsu novadnieka Ilmāra Medinieka pirmo personālizstādi “Meklējot līdzsvaru”, kurā līdz 23.janvārim apskatāmi no veciem kokmateriāliem tapuši mākslas darbi – mozaīkas, abstrakti attēli, kuros izmantota dabisko koka krāsu un faktūru saspēle, dekoratīvi koka rāmji, kā arī gleznas.

No tikšanās ar iedzīvotājiem aizbrauc ar ložmetēju

9.janvāris Viļakas un apkārtējo novadu cilvēkiem bija īpaša diena, jo reģionālajā darba vizītē Viļakā ieradās Valsts prezidents Egils Levits. Valsts augstākajai amatpersonai šī bija piepildīta diena, jo tās laikā prezidents ne vien pabija robežapsardzības nodaļā, apskatīja vienu no Latvijas lielākajām zemnieku saimniecībām “Kotiņi”, bet arī devās uz tikšanos ar vietējiem iedzīvotājiem. Šķilbēnu pagasta kultūras centra “Rekova” lielā zāle bija pārpildīta. Lai ieraudzītu prezidentu vaigā un uzdotu viņam jautājumus, bija atbraukuši ļaudis arī no blakus novadiem.

Prezidents ierodas Viļakā

9.janvāris Viļakas un tuvāko novadu ļaudīm bija īpaša diena. Lai godinātu Brīvības cīņu Ziemeļlatgalē 100.gadadienu, darba vizītē Viļakas novadā ieradās Latvijas augstākā amatpersona – Valsts prezidents Egils Levits. Jau no paša rīta viņš tikās ar novada lauksaimniekiem vienā no lielākajām Latvijas saimniecībām - Šķilbēnu pagasta “Kotiņos”, kur notika arī Latgales plānošanas reģiona kopsapulce. Savukārt Šķilbēnu pagasta kultūras centrā “Rekova” Egils Levits kopā ar novada ļaudīm, kas bija atnākuši kuplā pulkā, pārsprieda Latgales reģiona aktualitātes un to, kas kopīgi būtu jādara, lai stiprinātu Latvijas tautsaimniecību. Vēlāk pēcpusdienā prezidents apskatīja nesen atklāto Latvijas Valsts radio un televīzijas centra torni Aizpurvē, kas ir vēl viens solis pierobežas apraides uzlabošanā, piedalījās svētbrīdī Viļakas Romas katoļu baznīcā un nolika ziedus pie Kārļa Zemdegas pieminekļa Brāļu kapos Jaškovā. Piemiņas brīdī Jaškovas Brāļu kapos piedalījās arī Polijas Republikas vēstniece Monika Mihališina un Igaunijas Republikas vēstnieks Arti Hilpus.

Darbs jādara ar pašatdevi

5.decembrī par godu Latvijas Valsts policijas profesionālajiem svētkiem notikušajā svinīgajā pasākumā balvas, krūšu nozīmes un naudas prēmijas saņēma vairāki VP Latgales reģiona pārvaldes Balvu iecirkņa policisti. Viņu vidū bija VP LRP Balvu iecirkņa Kārtības policijas nodaļas inspektors kapteinis Pēteris Bernis, kuram pasniedza Iekšlietu ministrijas Pateicību par ceturtdaļgadsimtu ilgušo godprātīgo darbu Valsts policijā.

Intereses mainās

Baltinavieši, brāļi LARS un NILS Miethes, ievēroti un godināti par nesavtīgu rīcību un brīvprātīgo darbu radošo ideju realizēšanā savā novadā. Būdami rosīgi un atsaucīgi, puiši aktīvi piedalās gan novada, gan skolas, gan tuvākajā apkaimē notiekošajos pasākumos. Mācās un palīdz vecākiem zemnieku saimniecībā.

vadi

Veiksmes prognoze


.