1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
28-06-2024
Vārdadienas šodien: Imants, Ingars, Intars, Rimants

“Vai tu gaidi ciemiņus?”

Pārlūkojot dažādu pasākumu plānus decembrī, tostarp dievkalpojumu kārtību mūspusē un valstī, acīmredzams, ka sācies Ziemassvētku gaidīšanas laiks. Īpaša bija arī Pirmā advente Balvu Evaņģēliski Luteriskajā baznīcā, kad pēc dievkalpojuma kristiešus priecēja mūziķi un draudzes koris.

 

Kur tagad saņemt avīzes, vēstules?

Laikraksta “Vaduguns” redakcijā vērsās kāds vīrietis. Viņš norūpējies, ka demontētas pastkastītes, kas ilgus gadus atradās netālu no Začu kapiem - Balvos, Steķentavā. Par to vairāk jaunākajā "Vaduguns" numurā.

Kur būt senioru namam - Žīguros, Mežvidos vai Baltinavā?

Statistika ir nepielūdzama – ar katru gadu senioru īpatsvars valstī palielinās un aizvien aktuālāks kļūst jautājums par sociālās aprūpes namiem. Jau vairākus gadus jautājums par veco ļaužu pansionātiem dienaskārtībā ir arī Viļakas novada pašvaldībā, jo vietu uz tiem cilvēki jau gaida rindā. Domājot par veco ļaužu nākotni, novada pašvaldība uzsākusi sarunas ar iedzīvotājiem un meklē risinājumus.

Mudina pamosties no garīgā kūtruma

Svētdien iedegsim pirmo svecīti Adventes vainagā. Balvu katoļu draudzes prāvests Mārtiņš Klušs taujāts, kā, viņaprāt, jāsagaida svētki, uzsver: “Iesākot Adventa laiku, mums atkal no jauna ir ļauts piedzīvot, cik tuvs mums ir Tas, kurš ir radījis pasauli, kurš virza vēstures gaitu un kurš par mums rūpējas tik ļoti, ka savā laipnībā gāja līdz galam - pats kļūdams par cilvēku. Mums ir ļauts piedzīvot šo lielo un fascinējošo noslēpumu - Viņš ir Dievs ar mums, vēl vairāk: Viņš ir Dievs, kas kļuva viens no mums.” 

Šonedēļ pašvaldības uzņēmuma “San-tex” darbarūķi laukumā pie Balvu Kultūras un atpūtas centra uzstādīja 10 metrus augstu egli, kas dzimusi un augusi pie Lazdogas ezera. Jau trešo gadu egli Balviem dāvina uzņēmējs un novada domes deputāts Tālis Korlašs. Lūgts atklāt, vai arī viņa mājās būs eglīte, deputāts atjokoja: “Būs, bet ne tik liela.” Viņš visiem novēl mieru un saticību: “Lai piepildās visi sapnīši un sapņi!”

Pārsteidz Obeļovas pieturvieta

Laikraksta “Vaduguns” redakcija saņēma lasītāju vēstuli, kurā tās autori pārsteigti par Obeļovas autobusu pieturvietu Baltinavas novadā. Savukārt citi iedzīvotāji spriež, ka minētās pieturvietas apbūve un vizuālais noformējums uzskatāmi parāda, ar ko mūsu valstsvīri nodarbojušies Latvijas neatkarības līdzšinējos trīsdesmit gadus.

vadi

Veiksmes prognoze


.