1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
28-06-2024
Vārdadienas šodien: Imants, Ingars, Intars, Rimants

Viss ir citādāk, nekā jūs domājat

Klimata pārmaiņas jau ir fakts, kas liek rēķināties un domāt, kā dzīvot tuvākā un tālākā nākotnē, lai saimnieciski ekonomiskā dzīve uzplauktu, bet neradītu zaudējumus. Latvijā sen vairs nebrīnās par vīnogu ražām, un ikgadējie vīna svētki Sabilē jau kļuvuši par populāru tradīciju. Ja aug un ražo vīnogulāji, kāpēc pie mums nevarētu audzēt arī banānkokus? Pavisam nopietni par šo tēmu runāja Latvijas Biškopības biedrības konsultants Guntars Melnis, tiekoties ar mūspuses novadu biškopjiem kārtējā seminārā Balvos.

“Gūdi” godam nosvinēti

Piektdien Viļakas novada Šķilbēnu pagasta Upītē svinēja pirmos nemateriālās kultūras mantojuma svētkus “Gūdi”. Nemateriālā kultūras mantojuma centra “Upīte” direktors Andris Slišāns taujāts, kāpēc pasākumam izvēlēts šāds nosaukums, atzina, ka jau sen vēlējies pateikt ‘paldies’ vārdus mūspuses nemateriālās kultūras veicinātājiem, atbalstītājiem un līdzjutējiem.

Būs gaišāk un priecīgāk

Baltinavas Novada muzejā notiek remonts, pēc kura mainīsies telpu iekārtojums, arī pašas telpas kļūs modernākas, gaišākas, apmeklētājiem pievilcīgākas. Taču muzejs nav slēgts. Muzeja vadītāja ANTRA KEIŠA apliecina, ka apmeklētāji nepieciešamības gadījumā var griezties muzejā, un par novada vēsturi viņa var izstāstīt, arī izstaigājot Baltinavas centru. “Nekas neapstājas, viss iet uz priekšu!” viņa saka.

Apspriež dabas parka “Numernes valnis” dabas aizsardzības plānu

Novembra nogalē Salnavā notika dabas parka “Numernes valnis” dabas aizsardzības plāna, ko izstrādā Daugavpils Universitāte, prezentācija,- sabiedriskā apspriešana, uz ko bija pulcējušies tie, kam interesē dabas parka turpmākā aizsardzība un apsaimniekošana, kas savstarpēji ir nesaraujami saistītas.

Izvēlas nākotnes profesijas

Trešdien Balvu Valsts ģimnāzijā skolēni no Baltinavas un Balvu novadiem ne tikai iepazinās ar nākotnes tehnoloģijām, bet arī saņēma apbalvojumus, noslēdzoties radošajam konkursam “Nākotnes profesijas”. Balvu novada Izglītības, kultūras un sporta pārvaldes karjeras konsultantes Anita Langovska un Lidija Ločmele atgādināja, ka skolēnu sumināšana ir oktobrī aizvadītās “Karjeras nedēļas” rezultāts.

vadi

Veiksmes prognoze


.