1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
28-06-2024
Vārdadienas šodien: Imants, Ingars, Intars, Rimants

Mudina interesēties par politiku

Atceres pasākumi “Barikādēm – 33” Balvos ieies vēsturē ar faktu, ka lielākajās aktivitātēs klātesoša bija visa lielā Balvu sākumskolas saime. Barikāžu dalībnieku atbalsta kluba “Vairogs” vadītāja Silvija Kupriša pie Balvu Novada muzeja atgādināja, ka janvāra vidū daudzviet Latvijā, pieminot barikāžu laiku, tiek iedegti ugunskuri kā to dienu simbols, lai atcerētos un sildītos, lai pieminētu tos, kas devās sargāt tikko uzplaukušo brīvību.

Ceļā pretī kļūšanai par piloti

“Grūti aprakstīt, ar kādu sajūsmu dalos savā lielajā dzīves notikumā. Gaidu uzmundrinājumus un laba vēlējumus, jo mērķis ambiciozs – kļūt par pirmo sievieti ne tikai Latvijā, bet arī visā Baltijā, kura iegūs UL helikoptera licenci. Izturību man!” ar šādiem vārdiem sociālajā tīklā “Facebook” pagājušajā nedēļā savus sekotājus patīkami pārsteidza bijusī balveniete SAILA PLOCIŅA, tādējādi vēlreiz apliecinot, ka dzīvē nav tāda sapņa, kuru nevar piepildīt!

Kod, kurā pirkstā gribi...

Šo ceturtdien Balvu novada domes deputāti, visticamāk, apstiprinās jauno novada budžetu, kas, iespējams, nesīs kardinālas pārmaiņas. Kā nu ne, ja vēl šo pirmdien deputāti jau trešajā pagarinātajā Finanšu komitejas sēdē diskutēja, kas darāms, lai atrastu iztrūkstošos ieņēmumus. Lai arī skaitļi atšķiras, deputāti lēš, ka pietrūkst 4,8 miljonu eiro. Novada vadītājs Sergejs Maksimovs “Vadugunij” paskaidroja, ka pieļauj ieviest četru dienu darba nedēļu, piebilstot, ka šogad neizpaliks štatu samazināšana, sākot ar pašvaldības administrāciju.

Rugājieši ciemojas “Vadugunī”

Rugāju vidusskolas skolēnu pašpārvaldes jaunieši ziemas skolēnu brīvdienās devās uz laikraksta “Vaduguns” redakciju, lai iepazītos ar mediju darbu no iekšienes. Katrs no jauniešiem ir lasījis kādu avīzi, žurnālu, rakstu interneta vidē, un tāpēc īpaši interesanti bija noskaidrot, kā tas viss top, cik liela cilvēku komanda darbojas, lai laikraksts nonāktu lasītāju rokās laikus, un kā piepildīt visas lappuses ar aktuālu informāciju, kas ieinteresē sabiedrību.

Reformas izglītībā. Kurp ejam?

Ikdienā, īpaši runājot ar pedagogiem un skolēnu vecākiem, bieži izskan neapmierinātība ar reformām un citām pārmaiņām, kas pēdējos gados skārušas mācību iestādes. Tomēr atklāti un skaļi par to runā retais. Viena no pedagoģēm, kura uzdrošinās paust skaļi savu viedokli, ir Lūcijas Rancānes Makašānu Amatu vidusskolas direktore GUNDEGA RANCĀNE.

vadi

Veiksmes prognoze


.