1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
28-06-2024
Vārdadienas šodien: Imants, Ingars, Intars, Rimants

Galvenā kauja pirms 100 gadiem

Vakar bija Lāčplēša diena, kad mūspuses novados iedzīvotāji ar ziediem un svecītēm rokās devās godināt kritušo piemiņu. Lāčplēša diena ir kopīgiem spēkiem – karavīru, brīvprātīgo, sieviešu, jauniešu, politiķu, ierēdņu - gūtas uzvaras piemiņas diena. 1919.gada 11.novembrī guva uzvaru ne tikai pār pretinieku – pulkveža Pāvela Bermonta komandēto Rietumu brīvprātīgo armiju Rīgā, bet arī ticību saviem spēkiem, savas valsts nākotnei un neatkarībai. Tieši pirms simts gadiem Latvijā notika vienas no asiņainākajām kaujām valsts dibināšanas vēsturē, kurā latviešu karavīri no Rīgas padzina apvienoto vācu – krievu karaspēku.

 

Atbrauca pēc sava stūrīša, sava kaktiņa zemes

Astoņi mēneši dzimtajās mājās “Miezīšos”, Kubulu pagasta Druveniekos. Astoņi mēneši jaunas, savādākas, mazliet neierastas dzīves. Tieši tik daudz laika pagājis, kopš Latvijā atgriezusies kubuliete Linda Mandeja ar vīru Kreigu un saviem trīs bērniem – Melāniju, kurai decembrī būs 6 gadi, četrgadīgo Amēliju un dēlu Luisu, kuram šogad martā apritēja gadiņš.

Kāpēc autoostā nav bagāžas glabātuves?

Laikraksta “Vaduguns” redakciju apmeklēja kāda iedzīvotāja, kurai sagādā neērtības tas, ka Balvos nekur nav pieejama bagāžas glabātuve. Sieviete stāsta, ka šis jautājums ir aktuāls ne tikai viņai, bet arī daudziem citiem iedzīvotājiem. Par to vairāk jaunākajā laikraksta "Vaduguns" numurā.

Kur likt veco auto?

 

Oktobra nogalē Valsts vides dienesta (VVD) Rēzeknes reģionālās vides pārvaldes direktore Ērika Ruskule Balvu novada vadības un valsts iestāžu vadītāju tikšanās laikā uzsvēra, ka VVD pārtrauc iecietības režīma piemērošanu, ieviešot prasību finanšu nodrošinājumam atkritumu jomā.

Atkritumu apsaimniekošanas likumā noteikts, ka atkritumu apsaimniekotājam, kas veic atkritumu pārvadāšanu, uzglabāšanu, pārstrādi vai reģenerāciju, visu izsniegtās atļaujas darbības laiku jābūt spēkā esošam finanšu nodrošinājumam. Ē.Ruskule paskaidroja, ka finanšu nodrošinājums garantē līdzekļu esamību gadījumā, ja uzņēmums nevar izpildīt savas saistības un valstij jāiesaistās uzkrāto un nepārstrādāto atkritumu savākšanā un apsaimniekošanas organizēšanā: “Tas attiecas arī uz nolietoto autotransporta un metāllūžņu apsaimniekošanas uzņēmumiem.”

 

Kādiem mērķiem uzstādīta kamera?

Pirms dažām nedēļām Balvos, Bērzpils un Brīvības ielu krustojumā, vienā no laternas stabiem, uzstādīja kameru. Iespējams, daļa iedzīvotāju par šīs kameras eksistenci joprojām nenojauš. Tajā pašā laikā aizvadītajās dienās vairāki cilvēki apmeklēja laikraksta “Vaduguns” redakciju un vēlējās noskaidrot, kādiem mērķiem kamera uzstādīta.

vadi

Veiksmes prognoze


.