1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
28-06-2024
Vārdadienas šodien: Imants, Ingars, Intars, Rimants

Par purva bridējiem, bezdarbniekiem, bomžiem un lielvaru

Kāpēc Latvijas karogs tā īsti neplīvo?! Tas knapi, knapi ar pēdējiem elpas vilcieniem mēģina pacelties, izslieties, plīvot. Vairākas reizes esmu mēģinājusi nofotografēt Latvijas karogu plīvojam. Nesanāk. Domāju, vai tikai es tajā saskatu nelāgu zīmi, bet, ieejot internetā, ieraudzīju viena drauga galeriju, kurā redzami trīs karogi apšļukuši vienā rindiņā, - Latvijas, ES, ASV... Jaunākajā laikraksta "Vaduguns" numurā lasītājas viedoklis...

Sezonu uzsāk volejbolisti

Aizvadītajā nedēļas nogalē savu 2019./2020.gada sezonu uzsāka Atzeles volejbola līga vīriešiem, kurā piedalīsies 12 komandas no pieciem novadiem - Alūksnes, Balviem, Gulbenes, Madonas, Kārsavas.

Piedalās nometnē un gatavojas valsts svētkiem

No 22. līdz 24.oktobrim Kārsavā notika Jaunsardzes centra 2.novada nodaļas 3.līmeņa apmācību nometne. Tajā piedalījās 50 jaunsargi no piecām jaunsargu vienībām -  jaunieši no bijušā Balvu rajona, kā arī Kārsavas, Zilupes un Ludzas novadiem.

Īpaša skolotāja īpašajiem bērniem

“Kad vecāki stāsta, ka sestdienu rītos bērns pie viņiem atnāk ar saviem zābaciņiem rokās, liekot noprast,- laiks doties uz skolu, man sirds gavilē un acīs sariešas asaras. Tas nozīmē tikai vienu – darbs, ko daru, nav velts. Kādam tas ir vajadzīgs,” teic Eglaines pamatskolas speciālā pedagoģe Aija Pluša. Jau vienpadsmit gadus ik rītu viņa dodas uz savu sirdsdarbu skolā, kurā viņu gaida 12 ļoti īpašie bērni “Kāpēcīši”.

Gribu uz bērnudārzu!

Šonedēļ Balvu novada domes vadība tikās ar valsts iestāžu vadītājiem, lai apspriestu aktualitātes, kā arī informētu par pašvaldības īstenotajiem un plānotajiem darbiem. Izaicinājumu, kā secināja vadītāji, joprojām netrūkst... Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Balvu iecirkņa priekšniece Sanita Stirna un VUGD Balvu daļas inspektors Aleksejs Kovšovs informēja par darbinieku trūkumu, kas tuvojas kritiskam slieksnim. Tiesa, neizpalika arī pozitīvas ziņas. Novada priekšsēdētāja vietniece Anita Petrova pavēstīja labu ziņu, ka jau 2020.gada sākumā, visticamāk, Balvos atklās jaunu grupiņu pirmsskolas vecuma bērniem. Savukārt novada vadītājs Aigars Pušpurs, uzklausot AS “Sadales tīkls” Balvu nodaļas vadītāja Anda Ločmeļa sniegto informāciju par plānotajiem darbiem mūspusē, pajokoja, ka elektrības traucējumu dēļ dzimstība Balvos pieaugs ap Jāņiem.
To, ka Balvos patiesi jāizveido jauna grupiņa bērnudārzā, “Vadugunij” apstiprināja Balvu novada pašvaldības Izglītības, kultūras un sporta pārvaldes vadītāja Inta Kaļva.

 

vadi

Veiksmes prognoze


.