1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
28-06-2024
Vārdadienas šodien: Imants, Ingars, Intars, Rimants

Ar lūgšanām palīdzēt mūžībā aizgājušajiem

Rudenī, kad zeme dodas pie miera, ikvienā draudzē ar lūgšanām piemin mūžībā aizgājušos tuviniekus. Ticīgie piedalās dievkalpojumos, sakopj kapsētas, apmeklē svecīšu vakarus un sanāk kopā, lai dziedātu psalmus.

Kad sakops muižas apkārtni?

Laikraksta “Vaduguns” redakcija saņēma vēstuli no Rīgas iedzīvotāja MĀRTIŅA. Vīrietis, kurš ir mazdēls kādam Viļakas novada Šķilbēnu iedzīvotājam, neapmierināts ar nesakopto teritoriju Šķilbēnu muižas un vecā parka apkārtnē. “Rezultātā manam radiniekam nākas strādāt krietni vairāk, lai savā īpašumā papildus sagrābtu arī tās lapas, kas ar vēju tiek atpūstas no blakus esošās nesakoptās muižas apkārtnes,” raksta Mārtiņš.

Skolu pārdos?! Kur palikuši skolotāji?

Jau otro gadu īsi pirms jaunā mācību gada sākuma slēgtās Baltinavas internātpamatskolas skolotāji, darbinieki iespēju robežās pulcējas pie skolas atmiņu tusiņā, bet galvenokārt, lai pārrunātu, kā šajā laikā veicies, vai izdevies atrast jaunu darbu. Situācijas ir dažādas. Vieni atraduši darbu, citi vēl meklē vai apmeklē kursus, citi gaida pensiju. Lielākas problēmas atrast darbu ir tehniskajiem darbiniekiem, kaut gan arī pedagogiem iet dažādi. Šoreiz laikrakstam “Vaduguns” savu stāstu uzticēja divas skolotājas un skolas bibliotekāre.

Pildspalva manās rokās...

Balvenietei Vijai Cibulei iznākusi grāmata - autobiogrāfisks stāsts “Marta”. Uzrakstīt grāmatu viņu iedvesmojis “Vadugunī” rakstītais. Proti, sagaidot gadu miju, žurnālists publicējis savas pārdomas par laika ritējumu, piedzīvoto un pārdzīvoto un aicinājis arī lasītājus: “Ņemiet rokās pildspalvu un uzrakstiet skaistu stāstu par sevi!” “Tā arī izdarīju!” pavēstīja grāmatas autore.

Licenču platību vismazāk, kaut arī kūdras purvu visvairāk

Pagājušās nedēļas nogalē Balvos spraigu darba dienu pavadīja Saeimas Latgales apakškomisijas deputāti, lai ar mūspuses deputātiem un kūdras nozares pārstāvjiem diskutētu par nozares neizmantoto potenciālu un attīstības iespējām Latgales reģionā.

vadi

Veiksmes prognoze


.