1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
28-06-2024
Vārdadienas šodien: Imants, Ingars, Intars, Rimants

Iesvēta pieminekli Jānim Bārtulim

14.oktobrī pēc Svētās Mises Balvu Romas katoļu baznīcā, ko vadīja bīskaps Jānis Bulis, klātesošie devās uz baznīcas dārzu, kur bīskaps iesvētīja pieminekli priesterim Jānim Bārtulim.

Lepni, ka ir ko parādīt

Šis mācību gads vairākās Balvu skolās iesācies ar ārzemju viesu uzņemšanu. Tā Balvu Valsts ģimnāzijā (BVĢ) septembra nogalē viesojās Turcijas, Rumānijas un Slovēnijas valstu skolotāji un skolēni. Savukārt Balvu Profesionālās un vispārizglītojošās vidusskolas (BPVV) kolektīvs pēc nedēļu ilgas viesu uzņemšanas pavisam nesen atvadījās no dāņu ciemiņiem – četriem pedagogiem un 19 skolēniem.

Balvu parka koki sliktā stāvoklī

Šogad balvenieši bija aculiecinieki tam, kā tika sakopti vairāki vecie ozoli pilsētas teritorijā, ko paveica šī darba profesionāļi jeb arboristi.  Par to, ka kokiem  pilsētā nepieciešama kopšana, it īpaši Balvu parkā, liecina parka koku inventarizācija, kas šogad notika jau otro reizi.

Kur paliek savāktās koku lapas?

Ik gadu, mainoties gadalaikiem, priecājamies par rudeni, kas atgādina krāsainu brīnumzemi. Tiesa, agrāk vai vēlāk, kā jau pēc jebkura grandioza pasākuma, arī lapu atvadu balles, paliek nekārtība. Piemēram, Baltinavas pašvaldības mājaslapā lasāms aicinājums ciemu nepārvērst par dūmu ieleju, tāpēc censties pēc iespējas vairāk kritušās koku lapas izmantot kompostā, nevis dedzināt. Arī balvenieši jautā: “Kur paliek savāktās koku lapas Balvos?”

Tīra un labiekārto Naudaskalna ūdenskrātuvi

Turpinās Balvu pagasta Naudaskalna ūdenskrātuves un teritorijas labiekārtošana, kas izmaksās 15881,46 eiro. Balvu pagasta pārvaldes vadītājs Andris Ķerāns informē, ka ideja par ūdenstilpes attīrīšanu bija jau sen, jo tā sākusi aizaugt, taču nebijis finansējuma. “Izstrādājām tehnisko projektu, saskaņojām. Tas paredz, ka iztīrīsim un sakārtosim ūdenstilpes malu. Tam vajadzēja par kādu metru nolaist ūdeni, ko arī izdarījām,” saka Andris Ķerāns piebilstot, ka zivīm, kas mīt ūdenstilpē, līmeņa pazemināšana netraucēs.

vadi

Veiksmes prognoze


.