1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
28-06-2024
Vārdadienas šodien: Mareks, Tālivaldis

Dzīvo, lai brauktu; brauc, lai dzīvotu

8.jūnijā Balvu pilsētas ielas pierūcinās spēkrati, svinot motokluba “Spieķi vējā” 20 gadu jubileju. Nesen kluba prezidents Andis Grāvītis “Vadugunij” pavēstīja, ka, visticamāk, festivāls “Motociklu vasara” šādā formātā būs pēdējais. “Jā, no saviem vārdiem neatkāpjos. Jau sen sevī nospriedu, ka 20 gadi varētu būt atskaites punkts, līdz kuram nepieciešams visu intensīvi darīt...,” viņš apstiprināja pirms motociklistu brālības svētkiem.

 

Sirsnīgā pasākumā kavējas atmiņās

1.jūnijs ir ne tikai Starptautiskā bērnu aizsardzības diena, bet arī īpašs datums Balvu novada Dzimtsarakstu nodaļai. Pirms 40 gadiem 1.jūnijā Balvos tika atklāts jaunais Ģimenes rituālu nams, un tas bija īpašs notikums ne tikai Balvos, bet visā Latvijā, jo tajā laikā dzimtsarakstu nodaļām speciālas ēkas necēla – Balvi bija izredzētie. Kā šajos 40 gados mainījusies ēka, kādus stāstus tā piedzīvojusi, – to 1.jūnija sestdienā, daloties atmiņu stāstos, atcerējās tie, kuri bijuši un ir neatņemama Balvu dzimtsarakstu nodaļas sastāvdaļa.

Skolai Vārnienes krastos Rugājos – 120

Šogad skolai Rugājos paliek 120 pastāvēšanas gadi, un jau rīt, 8.jūnijā, tur notiks svinīgs pasākums. “Tu stalta stāvi Vārnienītes krastā, / Sauc tevi vārdā balto bērzu birzs. / Pa liepu ceļu nākam mēs pie tevis, / Un dzirdam – skan jau dzidrais skolas zvans,” klātesošie dziedās skolas himna ar nu jau mūžībā aizgājušo savas vietas patriotu – Margaritas Stradiņas vārdiem un Pētera Sudarova mūziku. Skolas vēsturē jau notikuši 74 izlaidumi, vidusskolu pabeiguši 1237 absolventi. Skola ir vieta, kur pavadīti skaistie bērnības un trauksmainie pusaudžu gadi, kur sapņoti sapņi, izdomāti  mērķi, iegūti mīļi draugi, tāpēc katrs, kas šeit mācījies, to var saukt par savu skolu.

Paziņo par deputāta mandāta nolikšanu

29.maijā Aldis Bukšs Balvu novada domes priekšsēdētājam Sergejam Maksimovam iesniedza iesniegumu par deputāta mandāta nolikšanu. Viņa vietā stāsies un deputāta pienākumus turpinās pildīt partijas biedrs Jānis Auziņš no Kubuliem.

Lai cerības pārtop par mērķiem

Maija beigās noslēdzās mācību gads, kas 12.klašu audzēkņiem bijis pēdējais pirms iesoļošanas pieaugušu cilvēku dzīvē. Aizvadītajā piektdienā Pēdējais zvans izskanēja arī Balvu Valsts ģimnāzijas 9. un 12.klašu skolēniem. Jaukajā pasākumā ar nedaudz skumīgu pieskaņu viņi teica ardievas saviem skolasbiedriem, skolotājiem un tehniskajiem darbiniekiem.

vadi

Veiksmes prognoze


.