1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
28-06-2024
Vārdadienas šodien: Imants, Ingars, Intars, Rimants

Saka: dabai slikta laika nav…

Nekad nav tā, ka visi priecātos par vienu un to pašu. To var teikt arī par četriem gadalaikiem, kas raksturo Latviju, un ko vieni uzskata par bagātību un  prieku, bet citi saka, ka ziema šogad atnākusi daudz par ātru, par daudz sniega paspēts izbrist, un kupenas sagādājušas neērtības gan lauciniekiem, gan pilsētniekiem. Taču darbi notiek, sniegu tīra, un, mitējoties snigšanai, ietves un ielas kļūst arvien sakoptākas un labāk izbraucamas.

Balvu muižas sākuma restarts

14.decembrī Balvu muižā projekta “Ne tikai grāmatas II” noslēguma pasākumā svinīgi atklās jauno konferenču zāli, kā arī klātesošajiem būs iespēja uzklausīt mūspuses uzņēmēju iedvesmojošus kultūras radošuma stāstus. Interesanti, ka aizvadītajā nedēļā Ziemeļlatgales Biznesa un tūrisma centra vadītāja Mārīte Orniņa, tiekoties ar uzņēmējiem tradicionālajā pasākumā “Biznesa sarunas”, jokoja, ka lietišķas sarunas noritēs vienlaikus ar jaunās zāles testēšanu.

Nāc un sajūti Dundenieku keramiku!

Klātesot amatpersonām, keramikas cienītājiem un interesentiem, aizvadītajā piektdienā Balvu Centrālajā bibliotēkā atklāja Jolantas un Valda Dundenieku keramikas darbu izstādi.

Vai pasta vietā – pakomāts?

Valsts akciju sabiedrība “Latvijas Pasts” pieņēmusi lēmumu par pakalpojuma sniegšanas formāta maiņu Baltinavā. Iedzīvotājiem tā ir bēdīga ziņa. No šī gada 27.decembra pasts pāriet uz pakalpojuma formātu – pasta pakalpojums pēc klienta pieprasījuma klienta norādītajā adresē. Tas nozīmē, ka pasta nodaļa Baltinavā nedarbosies.

Kā no pieciem pulksteņiem salikt vienu?

Nav noslēpums, ka novada iedzīvotāji vēro, kas notiek citos novados, kā tur tiek organizēts pašvaldības  darbs,  kā šie novadi dzīvo un attīstās. Arī salīdzināts, kāpēc viņi dara tā, bet mēs joprojām dzīvojam, kā dzīvojuši pēc četru novadu apvienošanās vienā – Balvu – novadā. Tomēr kauliņi ir mesti. Kā var noprast pēc “Vaduguns” 24.novembra publikācijas, novada domes Finanšu komiteja sēdē pirmo reizi publiskotas iespējamās izmaiņas Balvu novada pilsētu un pagastu darba organizācijā, sadalot novadu piecos blokos. Vienā no blokiem plānots apvienot Baltinavas, Briežuciema, Lazdulejas, Vectilžas un Tilžas pagastus. Par to saruna ar Baltinavas un Briežuciema pagasta pārvaldes vadītāju SARMĪTI TABORI.

vadi

Veiksmes prognoze


.