1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
28-06-2024
Vārdadienas šodien: Imants, Ingars, Intars, Rimants

Neko negrasās slēgt

20.oktobrī veselības ministrs Hosams Abu Meri darba vīzītē ciemojās Balvu slimnīcā, kur iepazina SIA “Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienība” darba specifiku. Taujāts, vai dzemdību nodaļas likteni nekas neapdraud, kā tas bija šovasar, kad mūspusē vācām parakstus par nodaļas saglabāšanu, ministrs viennozīmīgi atzina, ka tas nav viņa plānos.

Dievnams atver durvis šaham

Aizvadītajā svētdienā Viļakas Vissvētās Jēzus Sirds Romas katoļu baznīcā pulcējās 29 šahisti, lai prāta spēlē noskaidrotu labākos. Vineta Zeltkalne, atspoguļojot Viļakas mājaslapā pirmo turnīru baznīcā, uzsver, ka, intensīvi domājot, karstākajās šaha partijās spēlētāji pat nejuta, ka baznīcā paliek nedaudz vēsi, ja uzturies ilgāk par divām vai trīs stundām.”

Kas izraisīja šķeldas aizdegšanos katlu mājas teritorijā Balvos?

13.oktobrī plkst. 6.40 Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienests saņēma izsaukumu uz Balviem, kur dega šķelda simts kvadrātmetru platībā. Notikuma vietā dzēšanas darbos piedalījās 15 ugunsdzēsēji, veicot ugunsgrēka lokalizēšanas darbus. Darbos tika iesaistīta uzņēmuma, kā arī zemnieku saimniecības traktortehnika. Dzēšanas darbi turpinājās ilgāk par diennakti, un sestdien pulksten 10.44 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

“Savu vietu nedrīkst atdot nekam”

Aizvadītajā svētdienā Viļakas evaņģēliski luteriskajā baznīcā valdīja īpaša aura, turklāt ar īpašiem ciemiņiem. Kā nu ne, ja baznīcas 95 gadu svinīgajā dievkalpojumā klātesošie secināja, ka Dievam vien zināms, cik lūgšanas dievnamā uzklausītas. Daugavpils diecēzes bīskaps Einārs Alpe atzina, ka, saņemot ielūgumu uz dzimšanas dienu, ikviens cilvēks, visticamāk, padomā, kas mani pavisam tieši un personīgi saista ar jubilāru?

Smaidīt vai pārdomāti krīzi gaidīt?

Ministru kabinets 12.oktobra ārkārtas sēdē pieņēma rīkojuma projektu “Par robežšķērsošanas vietu uz Latvijas Republikas – Krievijas Federācijas valsts robežas darbības apturēšanu”, kas ar šī gada 16.oktobri apturēja Vientuļu un Pededzes robežšķērsošanas vietu darbību. Savukārt 13.oktobrī Vientuļos darba vizītē ieradās Iekšlietu ministrijas valsts sekretārs Dimitrijs Trofimovs un valsts sekretāra vietnieks Jānis Bekmanis, Valsts robežsardzes un Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāvji, kā arī ANO Augstā komisāra bēgļu jautājumos (UNHCR) Pārstāvniecības Ziemeļvalstīs un Baltijas valstīs biroja vadītāja vietniece Jolande Diteviga, lai pārrunātu radušos situāciju.

vadi

Veiksmes prognoze


.