1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
28-06-2024
Vārdadienas šodien: Mareks, Tālivaldis

“Caur sidraba birzi gāju”

Aizvadītajās brīvdienās pēc piecu gadu pārtraukuma Balvu novadā atgriezās starptautiskais tautu deju festivāls “Eima, eima”, kas pulcēja divpadsmit Balvu novada kolektīvus, kā arī vieskolektīvus no Igaunijas, Lietuvas, Jelgavas un Gulbenes.

Tilžā piepogā prieku

Trešdien Tilžas brīvdabas estrādē valdīja ne šādi tādi smaidi, bet īpaši, jo, kā atzina sadraudzības sadanča dalībnieki, viņi kopā nākuši piepogāt prieku. Pasākuma vadītāja Daiga Lukjanova klātesošos mudināja atbildēt uz jautājumu, – kas ir poga? “Tā kaut ko labu satur kopā,” viņa smaidot paskaidroja.

Rīgas burzma vairs nav domāta man

“Par spīti jaunības dienu plāniem esmu šeit, Balvos, un daru darbu, kas man patīk. Tagad ar pārliecību varu teikt, ka savu dzimto pilsētu nemainītu ne pret vienu citu,” teic jaunā ģimenes ārste Elīna Kapteine. Pagājušonedēļ Elīna devās uz Rīgu, lai svinīgā ceremonijā tiktu sumināta kā viena no akcijas “Meklējam labu ģimenes ārstu” laureātēm.

Iespēja ieskatīties muzeja krājumā

Balvu Novada muzeja krājumā glabājas vairāk nekā 25 tūkstoši mākslas un vēstures eksponātu, no kuriem izveidota 31 kolekcija, ko ikdienā apmeklētāji neredz. Ļaujot aplūkot kaut nelielu daļu no savām bagātībām, Muzeju naktī atklāja pirmo izstādi “Muzeja dārgumi 1”, ko apmeklētāji varēs aplūkot līdz pat vasaras beigām – 3.augustam.

Sapņu kuģītis piestājis Viļakā

“Pirms vasaras pilnbrieda, kad pār zemi kā mirdzoša ripa veļas saule, esam sapulcējušies šeit, Viļakas pludmalē, lai svinētu svētkus sapnim. Sapnim, kuram bija lemts piepildīties,” pagājušo svētdien, 26.maijā, uzrunājot klātesošos, teica Viļakas kultūras nama vadītāja Inese Lāce. Viņa atgādināja, ka viļacēni kopā ar bērniem gandrīz gada garumā sapņojuši, ka Viļakas ezera krastā reiz stāvēs kuģis. Skeptiķi teiktu, ka tas nav iespējams, bet tomēr, pateicoties “Mežpils alus” izsludinātajam projektu konkursam “Dari savu pilsētu labāku” un iedzīvotāju aktīvajam balsojumam, spraigā cīņā kuģītis nu ir šeit.

vadi

Veiksmes prognoze


.