1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
28-06-2024
Vārdadienas šodien: Mareks, Tālivaldis

Balveniešiem neizdodas uzvarēt

Sestdien Balvu pilsētas stadionā pēc pāris gadu pārtraukuma atgriezās lielais futbols, kad laukumā devās futbola komandas “Balvi” un “Krāslava/Daugavpils-2”. Latvijas futbola čempionātā “Dali Dali” 3.līgas Austrumu zonas 1.posmā balvenieši piekāpās ar rezultātu 1:3.

Dzied garīgās dziesmas Dievmātes godam

Maijs katoļu baznīcās ir Svētās Jaunavas Marijas mēnesis – laiks, kad dievnamos, mājās, kapsētās un ceļmalās pie krucifiksiem skan dziesmas un lūgšanas Dievmātes godam. Arī Baltinavas pagasta Pliešovas kapsētā jau vairākus gadus ir tradīcija maija svētdienās godināt Dievmāti.

“Mēs neesam aizmirsuši”

18.maijā jau 20.reizi Latvijā norisinājās Muzeju nakts, kurā 217 muzeji, organizācijas un apskates vietas vēra durvis apmeklētājiem, lai uzsvērtu šī gada tēmu “Izzināt un iegūt, pētīt un saprast”. Īpašs Muzeju naktij veltīts pasākums izvērtās Balvu Valsts ģimnāzijā, kur ikvienam interesentam bija iespēja aplūkot Tālim Matīsam veltīto izstādi. Neizpalika arī citi pārsteigumi.

Dažreiz vajag paskatīties realitātei acīs

“Tur, kur notiek karš, cilvēki ļoti ātri domā un ātri risina jautājumus. Jo tālāk no kara frontes, jo viņi savādāk to uztver. Tāpat arī jūs – atrodaties pie pašas robežas un uz notiekošo skatāties savādākām acīm nekā ierēdņi Rīgā. Par to arī tas stāsts. Pēc Ukrainā piedzīvotā sapratu, ka tas jānodod tālāk Latvijas iedzīvotājiem, lai arī viņi redzētu,” 17.maijā, Medņevas tautas namā uzrunājot klātesošos, teica Ogres novada domes priekšsēdētājs Egils Helmanis. Viņš ieradās Medņevā, lai izrādītu filmu “Kopā ar Ukrainu”, kas ir viņa personīgā pieredze par piedzīvoto karadarbības zonā.

Pa medaļai audzēknim un trenerim

Paprāva kaudzīte ar diplomiem, medaļām un kausiem – apbalvojumu tik daudz, ka pat grūti saskaitīt. Tāds ir 14 gadus jaunā tilžēnieša Martija Krakopa, kuru vietējie iedzīvotāji dēvē par mazo šaha čempionu, sportisko uzvaru sausais atlikums. 5.maijā Rīgā Martijs tiem pievienojis vēl Amatieru čempionātā šahā izcīnīto otro godalgoto vietu, kas ir viens no pēdējā laika lielākajiem un svarīgākajiem sasniegumiem. Šīs sacensības jaunajam tilžēnietim īpašas arī ar to, ka uz goda pjedestāla kāpa viņa treneris – FIDE meistars Guntis Jankovskis, kurš kļuva par Latvijas čempionu klasiskajā šahā vīriešiem.

vadi

Veiksmes prognoze


.