1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
28-06-2024
Vārdadienas šodien: Mareks, Tālivaldis

Vai ar jaudīgu traktoru velkam mazu piekabīti?

Kopš 4.maija Balvos stājies spēkā akciju sabiedrības “Balvu Enerģija” saražotās siltumenerģijas jaunais tarifs, kas, salīdzinot ar iepriekšējo, ir par 8,38% mazāks (bija EUR 73,74, tagad 67,56). Jaunais tarifs stājās spēkā ar maija mēnesi, par kuru rēķinus klienti saņems jūnijā. Nereti ierasts, ka mediji siltumenerģijas ražotājiem klūp krāgā, kad kārtējo reizi jāsavelk jostas. “Ko darīt, ja samazina? Ko gaidīt jaunajā apkures sezonā?” jautājām uzņēmuma valdes priekšsēdētājam Sandrim Šalajevam.

Māmiņām dāvā muzikālu pīrāgu

Svētdien, Mātes dienā, Tilžas Kultūras un vēstures namā bērni un jaunieši māmiņas pārsteidza par pašizgatavotu “Kārtaino pīrāgu”, turklāt katrai kārtai pievienojot arvien garšīgāku pildījumu – dejas, dzeju, dziesmas, klavierspēles priekšnesumus. 

Piedāvā iespēju attīstīt radošumu

Jau daudzus gadus maijā Balvu Mākslas skolā notiek Atvērto durvju dienas, kuru laikā ikvienam interesentam, satiekot un aprunājoties ar skolotājiem, kā arī iesaistoties radošajās darbnīcās, ir iespēja pārliecināties par savu vēlmi nopietnāk apgūt dažādus vizuālās un tēlotājmākslas veidus. Tāpat kā iepriekšējos gados, arī šoreiz 9.maijā Atvērto durvju dienā Balvu Mākslas skolas pagaidu telpās apmeklētāju netrūka. Ar lielu interesi bērni zīmēja, krāsoja, filcēja, strādāja ar pašsacietējošu plastiku un pat iemēģināja roku animācijas filmu veidošanā. Savukārt vecāki izmantoja iespēju konsultēties ar pedagogiem, kā arī pieteikt bērnus iestājpārbaudījumiem, kas norisināsies 29.maijā.

Vēsturisks brīdis Rekovā

Pirms valsts svētkiem pie Rekavas vidusskolas skolas kolektīvs un ciemiņi kļuva ne tikai par aculieciniekiem, bet arī aktīvi iesaistījās vēsturiska brīža uzburšanā, proti, atjaunoja veco ābeļdārzu. Kampaņas “Apstādi Latviju zaļu ar augļu kokiem” laikā pie skolas iestādīja 30 augļu kokus un 22 ogulājus, pie Šķilbēnu pagasta sociālās aprūpes mājas – 15 augļu kokus un 5 ogulājus, pie Viļakas Romas katoļu baznīcas – divus plūmju kokus un ābeli.

Brīvības svētki – Latgales sirdī

Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas diena, 4.maijs, šogad īpaši skaisti tika atzīmēta Rēzeknē. Šajā dienā visi bija aicināti uz Nacionālo bruņoto spēku un Iekšlietu ministrijas dienestu kopīgo militāro parādi, kurā piedalījās vairāk nekā 1130 karavīru, zemessargu, kā arī valsts Iekšlietu ministrijas darbinieku.

vadi

Veiksmes prognoze


.