1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
01-07-2024
Vārdadienas šodien: Halina, Ilvars, Lauma

“Jēzus nešķiro nevienu no mums…”

Jau šo svētdien visa kristīgā pasaule sagaidīs Pirmās Lieldienas. Svētku priekšvakarā uz sarunu aicinājām Tilžas un Garkalnes baptistu draudžu mācītāju un Valmieras cietuma kapelānu NIKOLAJU VDOVU.

Novēl veselīgi putroties

Pagājušajā nedēļas nogalē visā Latvijā, tostarp Balvu novadā, pasākumā “Satiec savu meistaru”, ikvienam interesentam bija iespēja iepazīt un apgūt dažādas prasmes, kas nereti saglabātas un pārmantotas no paaudzes paaudzē. Jāsecina, ka jautras, turklāt garšīgas un veselīgas nodarbības aizvadīja Balvu sākumskolas audzēkņi meistares Vijas Kuļšas vadībā, apgūstot pērļu grūbu putras vārīšanas iemaņas.

Pirmo reizi ieraudzīja sniegu

Kopš februāra beigām Balvos sastopams tumsnējs, eksotiska izskata jaunietis, kurš reizēm piedalās skolu pasākumos, bieži apmeklē Balvu Novada muzeju un bibliotēku. Tas ir students no Padujas (Padua) universitātes Itālijā, pēc izcelsmes indonēzietis ALFARISI MAULANA. Izrādās, šī nav pirmā reize, kad viņš viesojas mūsu pilsētā, jo pirms gada piedalījās biedrības “Raibais kaķis” projektā. Balvi viņam iepatikās tik ļoti, ka Alfarisi nolēma šeit atgriezties vēlreiz.

Nopietni un pa jokam

1.aprīlī Balvu Kultūras un atpūtas centrā patiesi virmoja īpaša gaisotne. Kā nu ne, ja visas dienas garumā uz skatuves kāpa mūspuses talanti, Balvu novada amatierteātru skatē 2023 apliecinot, ka teātris ir dzīves neatņemama sastāvdaļa. “Tas priecē, iedvesmo un mudina domāt!” apliecināja aktieri.

Kas notiks ar tranzītielām Balvos?

Nesen Balvu novada pašvaldības izpilddirektora vietnieks attīstības plānošanas un nekustamā īpašuma jautājumos Jānis Bubnovs deputātus informēja par katastrofālo stāvokli tranzītielās. Viņš aicināja, plānojot Brīvības un Bērzpils ielas uzturēšanas darbus Balvos, raudzīties uz visu ainu kopumā, nevis atrauti tikai par asfalta segumu.

vadi

Veiksmes prognoze


.