1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
28-06-2024
Vārdadienas šodien: Mareks, Tālivaldis

Atklāj renovēto Baltinavas muzeja ēku

Pagājušās darba nedēļas nogalē Baltinavas muzeja vadītāja Antra Keiša, uzrunājot klātesošos muzeja atvēršanas svētkos, uzsvēra, ka ir skaista diena, jo pēc ilgiem un gariem remontiem beidzot ir nonākts finiša taisnē: “Ir noslēdzies muzeja ēkas energoefektivitātes palielināšanas projekts.” Projekta kopējās izmaksas 720 422,55 eiro (Eiropas Reģionālās attīstības fonda 312 999,26 eiro finansējums un valsts budžeta dotācija 11 956,57  eiro).

Izliek apskatei mamuta ilkņa fragmentu

Balvu Novada muzejā apskatei izlikts mamuta ilkņa fragments, kas liecina, ka  tālā pagātnē šajos apvidos dzīvojuši mamuti. Meklējam atbildes, kur atrasts mamuta ilknis, un ko par to saka paleontologs.

Bruņojies ar zināšanām!

Aizvadītajā sestdienā četrpadsmit Latvijas pilsētās pirmo reizi notika informatīvā diena “Bruņojies ar zināšanām”, kurā ikviens iedzīvotājs varēja iegūt ne tikai noderīgu informāciju, bet arī apgūt rīcību krīzes situācijās praktiskās nodarbībās. Pasākums, kuru sadarbībā ar Zemessardzi, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu (VUGD), Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu (NMPD) un pašvaldībām rīkoja Aizsardzības ministrija, notika arī pie Balvu Kultūras un atpūtas centra.

Vēsturi veido pa mazam mozaīkas gabaliņam

“Arī šogad Rugājos pieminēsim un godināsim represētos, jo ik gadu ejam pie komunisma genocīda upuru piemiņas akmens, kur pieminam no Rugāju un Lazdukalna pagastiem izvestos cilvēkus. Vislabāk par šo melno dienu stāstīja Margarita Stradiņa, kuru kopā ar ģimeni izveda 14 gadu vecumā. Šo notikumu aculiecinieki ir aizgājuši, vairs nav neviena, arī Margarita šopavasar atvadījās no šīs pasaules. Viņa pati vienmēr nāca un atdeva godu saviem ciešanu biedriem, īpaši uzsvērdama: “Nekas nav aizmirsts un piedots. Nevar piedot to, par ko neviens nav lūdzis piedošanu!”,” atceras Rugāju muzeja vadītāja VELGA VĪCUPA.

Mans uzskats tāds: ja vienlīdzība – tad visiem

Līdz 3.jūnijam Balvu novada pašvaldības iestāžu vadītājiem bija jāpaziņo lēmums par darbu četras dienas nedēļā, kas nozīmē arī mazāku atalgojumu. Liela daļa piedāvātajām izmaiņām piekrita, taču – ne visi. 30.maija domes ārkārtas sēdē deputāti no amata atbrīvoja trīs iestāžu vadītājus, kuri nepiekrita piedāvātajām izmaiņām darba līgumā. Viņu vidū ir arī Balvu novada Sociālās pārvaldes vadītāja Viktorija Puka, kura jau sagatavojusi un iesniegusi tiesā pieteikumu pret pašvaldību par uzteikuma atzīšanu par spēkā neesošu.

vadi

Veiksmes prognoze


.