1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
28-06-2024
Vārdadienas šodien: Mareks, Tālivaldis

Uzvarējuši ir visi

19.aprīlī Balvu Mūzikas skolā pulcējās audzēkņi no deviņām Latgales mūzikas skolām, lai XVI Latgales Jauno pianistu konkursā noskaidrotu labākos. Pēc konkursa žūrijas priekšsēdētājs, Rīgas Pāvula Jurjāna mūzikas skolas direktors Viesturs Mežgailis neslēpa, ka jaunie mūziķi atkal uzrādījuši fantastisku sniegumu, tāpēc, neskatoties uz piešķirtajām vietām, uzvarētāji ir visi.

Kā nenonākt krāpnieku nagos?

17.aprīlī Balvu Novada muzejā notika medijpratības darbnīca senioriem “Saproti informāciju!”, ko organizēja Dienvidlatgales NVO atbalsta centrs kopā ar sadarbības partneriem. Seniori ne tikai uzzināja, kā meklēt un apstrādāt informāciju, bet ar lielu interesi noklausījās stāstījumu par populārākajiem krāpniecības veidiem, kā no tiem izvairīties un ko darīt, ja nelaime tomēr notikusi.

“Es atvēru Laimas dārzu”

Aizvadītās nedēļas nogalē Balvu Kultūras un atpūtas centrā valdīja smaidi un dejot prieks, kā arī bija jaušams uztraukums. Balvu un Gulbenes novadu skolu jaunatnes deju kolektīvu virsvadītāja Zane Meiere paskaidroja, ka trīspadsmit bērnu tautas deju kolektīviem bija nozīmīga un atbildīga diena, jo koprepertuāra pārbaudes skatē viņi apliecināja savu gatavību nākamgad piedalīties XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku lielkoncertā “Es atvēru Laimas dārzu”.

Turpina mazināt, pārskatīt un centralizēt

Apstiprināt pašvaldības budžeta izdevumu optimizācijas plānu un precizēt marta beigās pieņemto lēmumprojektu par pāreju uz četru darba dienu nedēļu, – tāds bija pirmdien, 15.aprīlī, Balvu novada domes ārkārtas sēdē izskatāmo jautājumu loks. Līdzīgi kā iepriekšējās domes un komiteju sēdēs, arī šajā neizpalika savstarpējo viedokļu apmaiņa. Taču pēc gandrīz teju divu stundu garām debatēm deputāti tomēr atbalstīja abus lēmumprojektus.

Kupravā atjauno talku tradīciju

Lai gan pēdējā laikā Kupravas vārds visbiežāk izskan saistībā ar pamestajām daudzdzīvokļu mājām un bijušo drenu cauruļu rūpnīcu, kā arī citiem padomju laika graustiem un atribūtiem, šeit dzīvo atsaucīgi un darīt griboši cilvēki, kuri mīl savu pagastu. 17.aprīļa rītā, Viļakas kultūras darbinieku aicināti, bruņojušies ar grābekļiem, slotām un ķerrām, pie vietējās pagastmājas pulcējās tie kupravieši, kuri vēlējās sniegt savu artavu apkārtnes sakopšanā.

vadi

Veiksmes prognoze


.