1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
02-07-2024
Vārdadienas šodien: Benita, Everita, Verita

Brokasto uzņēmēji

Šonedēļ ikvienam Balvu novada uzņēmējam un lauksaimniekam bija iespēja piedalīties Ziemeļlatgales biznesa un tūrisma centra rīkotajās “Biznesa sarunu brokastīs”, kas norisinājās “Kureti Cafe” Balvos. Centra vadītāja Mārīte Orniņa klātesošajiem atgādināja, ka mūspusē komercreģistrā reģistrēti 1592 uzņēmumi, no kuriem 975 ir ekonomiski aktīvi.

Upītē iemūrē kapsulu

Aizvadītajā sestdienā astoņus gadus ilgi gaidītas sapnis ir piepildījās – Nemateriālās kultūras mantojuma centra “Upīte” pārbūves pamatos iemūrēja kapsulu ar vēstījumu nākamajām paaudzēm. Arī Balvu novada pašvaldības izpilddirektores vietniece administratīvajos un finanšu jautājumos Tamāra Locāne atzina, ka kapsulas iemūrēšana ir svarīgs, lolots un ilgi gaidīts notikums.

“Sēdēšu kāpās, skatīšos uz jūru, mazliet sūkšu brendiju un rakstīšu…”

Jūs sapņojat? Redzat iztēlē savu nākotni? Savas pirmās grāmatas autors Gundaris Kravalis, izbaudījis skarbo dzīves realitāti, sāka sapņot. Viņš izdomāja, kā vēlas pavadīt savu atlikušo dzīvi: “Sēdēšu kāpās, skatīšos uz jūru, mazliet sūkšu brendiju un rakstīšu…” Sapnis piepildījies, – viņš dzīvo Carnikavā, peld un nūjo, brauc ar velosipēdu, visus iepriecina ar humorpilniem stāstiem, un arī viņa pirmais romāns  jau teju ieraudzījis dienas gaismu. Bet sākās viss ar nelielām piezīmēm parastā burtnīcā Balvos. Par to vairāk jaunākajā laikrakstā "Vaduguns".

Svarīgākais – zināt, kā rīkoties nelaimes gadījumā

2.septembrī Rugāju vidusskolas audzēkņus par drošības jautājumiem informēja Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Latgales reģiona brigādes Ugunsdrošības uzraudzības un civilās aizsardzības nodaļas inspektore virsleitnante Laura Košļeva un VUGD Latgales reģiona brigādes Tilžas posteņa komandieris leitnants Emīls Koniševs, bet ar paraugdemonstrējumiem un stāstījumu par savu profesiju iepriecināja Valsts Ieņēmumu dienesta Muitas pārvaldes Kinoloģijas dienesta vecākie muitas eksperti Diāna Vrubļevska, Rihards Fjodorovs un Valdis Bikovskis kopā ar četrkājainajiem dienesta biedriem – beļģu aitu suņiem Kimu, Niku un Raptaru.

Labdien, skolotāji!

“Nospraudiet robežas starp darbu un mājām,” šonedēļ Balvu novada pedagogu augusta konferencē mudināja lektore Diāna Zande. Jāsecina, ka neizpalika iedvesmojoši un atbalstoši vārdi no novada vadības un izglītības pārvaldes, kā arī klusas nopūtas, apjaušot, ka pedagogiem ir liegts halturēt. “Arī uz jūsu mazdārziņu skolēnu vecāki raugās,” nopietni un pa jokam atgādināja D.Zande.

vadi

Veiksmes prognoze


.