1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
02-07-2024
Vārdadienas šodien: Benita, Everita, Verita

“Daudz ir sazombēto, arī pie mums...”

Šonedēļ visā Latvijā, tostarp mūspusē, pieminēja komunistiskā genocīda upurus. Šogad aprit 81 gads kopš pirmajām masu deportācijām, kad 1941.gadā izsūtīja vairāk nekā piecpadsmit tūkstošus Latvijas iedzīvotāju.

Aizstāv diplomdarbus, gatavojas izlaidumam

Balvu Kultūras un atpūtas centrā līdz 18.jūlijam skatāma Balvu Mākslas skolas 24 absolventu diplomdarbu izstāde. Darbu aizstāvēšanā bez skolotājiem, kuri vērtēja septiņos mācību gados iegūtās zināšanas un noslēguma darbus, klāt bija arī vecāki, draugi, lai atbalstītu un iedrošinātu skolu beidzējus. Šodien viņiem ir izlaidums.

Šovasar skolēniem darbavietu vasaras brīvdienās pietiek

Ar 1.jūniju sākās nodarbinātības pasākumu īstenošana vasaras brīvlaikā personām, kuras iegūst izglītību vispārējās, speciālās vai profesionālās izglītības iestādēs, NVA Balvu filiālē jeb darba vasara Balvu novada skolēniem, kas ilgs līdz 31.augustam.

Plenērā iepazīst pilsētu un rada darbus

10. jūnijā Balvu muižas zālē ar radošo darbu parādi noslēdzās Latvijas Mākslas akadēmijas Latgales filiāles studentu plenērs.

Divreiz vecāka par Balviem

Svētdien Balvu Romas katoļu draudze svinēja titulsvētkus. Prāvests Mārtiņš Klušs pirms svētku koncerta, kurā balveniešus un novada viesus priecēja pūtēju orķestris “Balvi” diriģenta Egona Salmaņa vadībā, atgādināja, ka draudzes svētki Svarīgākajos katoliskās Baznīcas normatīvajos aktos, proti, Kanoniskajās tiesībās, ir definēti šādi: “Draudze ir noteikta kristiešu kopiena, kas ir pastāvīgi iekārtota partikulārajā Baznīcā, kurā dvēseļu aprūpe tiek uzticēta prāvestam kā tās īpašajam ganam, kurš savukārt ir pakļauts diecēzes bīskapam. Atslēgas vārdi šajā definīcijā, manuprāt, ir ‘kopiena’ un ‘dvēseļu aprūpe’.”

vadi

Veiksmes prognoze


.