1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
28-06-2024
Vārdadienas šodien: Mareks, Tālivaldis

Tilžas "ātrie" naktī vairs nestrādās


No 1.aprīļa Tilžā plānots samazināt Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) brigādes darba laiku, nosakot, ka tas strādās no pulksten 8 rītā līdz 22 vakarā. Lēmumu pārtraukt darbu naktī NMPD pamatoja ar mazo izsaukumu skaitu nakts stundās. Izskanējusī informācija, protams, satrauca vietējos iedzīvotājus, kuri nespēja palikt vienaldzīgi – iebilstot pret šo lēmumu, savākti 1003 iedzīvotāju paraksti. Galvenā prasība – neatliekamās medicīniskās palīdzības operatīva saņemšana, jo tā naktī nepieciešama ne tikai Tilžas un apkārtējo ciemu, bet arī viensētās dzīvojošajiem cilvēkiem, līdz kuriem mediķiem nereti nākas ne tikai braukt pa sliktiem lauku ceļiem, bet pat iet kājām. Arī Balvu novada pašvaldība apšauba turpmāku operatīvu neatliekamās medicīniskās palīdzības pieejamību Tilžā un atbildīgajām institūcijām jau paudusi savu neapmierinātību.

 

Cīnās Rīgā, Jēkabpilī un Valmierā

Noslēgušās vairākas sacensības vieglatlētikā, kurās startēja arī Balvu Sporta skolas audzēkņi.

12.martā notika Jēkabpils Sporta skolas atklātās sacensības vieglatlētikā “U-10”, “U-12” un “U-14” vecuma grupām. Balvu Sporta skolas jaunie sportisti izcīnīja 19 godalgotas vietas individuālajās disciplīnās un 4 x 150 metru stafetē. Individuāli medaļas izcīnīja: “U-10” grupā – Rinalds Kokorevičs, Ričards Tiltiņš, Marks Keiselis, Eduards Jaunžeikars, Nikola Rundzāne un Emīls Leons. “U-12 grupā – Patriks Ķirsons, Martins Maslovskis, Emīls Ločs, Jānis Keišs, Loreta Ciukore, Māra Romka, Aiga Aleškeviča, Laura Vasiļjeva un Rēzija Kokoreviča. “U-14” grupā – Ņikita Jeršovs.
Noslēdzies arī Latvijas “U-14” grupas čempionāts telpās Rīgā, jaunajā vieglatlētikas manēžā “Daugava”. No Balvu Sporta skolas sacensībās piedalījās trīs sportisti. Ņikita Jeršovs izcīnīja 1.vietu augstlēkšanā (rezultāts – 1,55 metri) un 7.vietu lodes grūšanā (rezultāts – 10,18 metri). Dmitrijs Jekimovs ieguva 14.vietu lodes grūšanā (rezultāts – 8,66 metri), bet Gvido Prokofjevs izcīnīja 34.vietu 60 metru barjerskrējienā (rezultāts – 11,92 sekundes).
Savukārt Valmierā notika Latvijas “U-18” un “U-20” grupu čempionāts telpās. “U-20” grupā Raits Markus izcīnīja 2.vietu lodes grūšanā, sešus kilogramus smago lodi raidot 14,44 metrus tālu. Raits 2.martā Latvijas izlases sastāvā piedalījās arī Baltijas “U-20” čempionātā, lodes grūšanā izcīnot 5.vietu.

Attēlā (vidū): Balvu Sporta skolas audzēknis Ņikita Jeršovs – Latvijas “U-14” grupas čempions augstlēkšanā.

 

Mazie darbojas aizrautīgi

13.martā Balvu novada izglītības iestāžu pirmsskolas vecuma (5 – 7 gadi) bērni ar prieku ļāvās sportiskām aktivitātēm Rugāju vidusskolas sporta zālē.

Stiprina austrumu robežu

Atgādinām, ka 5.martā valdība apstiprinājusi Latvijas austrumu robežas militārās stiprināšanas un pretmobilitātes plānu, kas piecu gadu laikā paredz ieguldīt 303 miljonus eiro. Šis plāns ir daļa no Baltijas Aizsardzības līnijas izveides, kas gar visu Krievijas un Baltkrievijas robežu ietvers Nacionālo bruņoto spēku vienību atbalsta punktu izveidi. Šogad kopumā robežas stiprināšanai plānots novirzīt 25 miljonus eiro. Drošības aspekts kļuvis par prioritāti numur viens Latvijas dienaskārtībā, tādēļ 6.martā Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs Rīgas pilī aicināja Latvijas pašvaldību pārstāvjus un Latvijas pašvaldību savienību. Uz tikšanos, kurā Valsts prezidents ar pašvaldībām pārrunāja aktuālos finansēšanas, infrastruktūras, uzņēmējdarbības, skolu tīkla, kā arī drošības jautājumus, devās arī Balvu novada domes priekšsēdētājs Sergejs Maksimovs.

 

Iespēja lasīt lugas un ieraudzīt plašāku pasauli

Iznācis un pie lasītājiem devies biedrības “Dramaturgu asociācija” izdotais lugu krājums “Cilvēksvelme”, kurā lasāmas lugas par mīlestību, atklājot šī vārda visdažādākās nozīmes un nokrāsas.
Kā stāsta “Dramaturgu asociācijas” biedre, novadniece Biruta Zujāne, šis ir ceturtais izdotais lugu krājums. Jau pie lasītājiem 2020.gadā nonācis “Cilvēkzvērs”, gadu vēlāk – “Cilvēktīkls”, vēl pēc gada – “Cilvēkspārns”, kurā ir lugas deviņus gadus un vecākiem bērniem, arī jauniešiem.

 

vadi

Veiksmes prognoze


.