1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
02-07-2024
Vārdadienas šodien: Halina, Ilvars, Lauma

Staburaga noslēpumu meklējot

23.jūlijā pie Krišjāņu tautas nama biedrības “Ritineitis” rīkotajā pasākumā pagasta ļaudis ne tikai kopīgi meklēja “Staburaga noslēpumu”, bet apsprieda arī sasāpējušas problēmas, kā arī baudīja vietējo pašdarbības kolektīvu uzstāšanos un iepirkās lauku labumu tirdziņā. Līdzīgas aktivitātes biedrība plāno rīkot arī 31.jūlijā Tilžā, 21.augustā Balvos un 28.augustā Briežuciemā.

Kas uzvarēs: Jūrmala vai Daugavpils&Viļaka?

23.jūlijā Viļakas muzeja izstāžu zālē ar izstādes atklāšanu noslēdzās piektais Starptautiskais glezniecības plenērs “Valdis Bušs 2021”. Balvu Mākslas skolas direktore, plenēra kuratore Elita Teilāne informēja, ka piecos gados plenēros piedalījušies dalībnieki no septiņpadsmit valstīm, muzeja kolekcijā nododot 87 gleznas, kuru vērtība ir 776 000 eiro. “Neapstāsimies, kamēr nebūs miljona,” jokojot un vienlaikus lietišķi piebilda Balvu novada domes priekšsēdētājs Sergejs Maksimovs.

Svētūnes ezers - iecienītākā apkārtnes iedzīvotāju atpūtas vieta

Pēdējos gados bijušajā Baltinavas novadā daudz darīts, lai labiekārtotu Svētūnes ezera pludmali un padarītu to par iecienītu atpūtas vietu. Vietējie iedzīvotāji zina stāstīt, ka šīgada karstajās vasaras dienās šeit peldēties ierodas ne tikai baltinavieši,   bet  brauc iedzīvotāji no Kārsavas, Tilžas, Briežuciema un citām vietām.

"Ermoņiku skaņām" Medņevā jau 15 gadi

17.jūlijā Medņevā notika pasākums “Ermoņiku skaņas 15”. Uz īpaši šim notikumam ilgi meklētas un gatavotas skatuves kāpa tautas muzikanti un dziedātāji no tuvākām un tālākām vietām.

"Saulesvija" ieripo Balvos

12.jūlijā ar pirmo norisi “Saulesvija”, kas simbolizē svētku gājienu, sākās Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki. Trešdien svētku organizatori ar Ziemeļlatgales pašdarbniekiem sasveicinājās Balvos, tādējādi sakot paldies ikvienam svētku dalībniekam.

vadi

Veiksmes prognoze


.