1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
02-07-2024
Vārdadienas šodien: Halina, Ilvars, Lauma

Uzziedējusi lilija ar 100 ziediem

Viļakas iedzīvotājas Valentīnas Strupkas dārzā uzziedējusi neparasta lilija. Valentīna stāta, ka aptuveni pirms 15 gadiem, ieraudzījusi žurnālā “Dārzs un Drava” kāda pazīstama dārznieka publicētos liliju attēlus, nolēma pasūtīt ziedu sīpolus arī savam dārzam. Lai gan sākotnēji šī puķe daudz neatšķīrusies no savām sugas māsām, pēdējos pāris gados tā sākusi pārsteigt īpašnieci ar ziedu daudzumu un neparasto izvietojumu. Ja pērn uz viena kāta Valentīna saskaitīja aptuveni 20 rozā ziedus, tad šovasar to skaits tuvojas simtam.

Ievēl pārvalžu pienākumu izpildītājus

Pirmdien vairāk nekā trīs stundu garumā Balvu novada domes ārkārtas sēdē deputāti izskatīja divdesmit darba kārtības jautājumus, tostarp par apvienoto novadu administrāciju reorganizēšanu, par Balvu novada administrācijas un jaunizveidoto pārvalžu nolikuma apstiprināšanu, kā arī par pārvalžu vadītāju pienākumu izpildītāju iecelšanu. Neizpalika arī citi būtiski jautājumi, piemēram, par atlīdzības noteikšanu.

 

Turpinās paaugstināt kaujas gatavību

Piektdien, 2.jūlijā, Alūksnē, ievērojot valstī noteiktās Covid-19 izplatības ierobežošanas prasības, notika Zemessardzes 31.kājnieku bataljona komandiera svinīgā maiņas ceremonija, kuras laikā bataljona komandiera amatā stājās pulkvežleitnants Jānis Freimanis, nomainot līdzšinējo bataljona komandieri pulkvežleitnantu Jāni Riteni.

Scenogrāfam jābūt radošam un daudz jādomā

Ar Andri Kaļiņinu tiekos Jāņu  svētku brīvdienās Balvu ezermalā, kur netālu viņa ģimenei ir dārziņš. 22.jūnijā Andris absolvēja Latvijas Mākslas akadēmiju, iegūstot bakalaura grādu mākslā-scenogrāfijā. Kāpēc šāda profesijas izvēle un kāds bija ceļš uz to?

Laiks mosties no lāča miega

“Beidzot pēc pusotra gada pārtraukuma varam redzēt sacensības pludmales volejbolā,” sestdien sportistiem pie Balvu ezera pavēstīja Balvu Sporta skolas direktora vietnieks pieaugušo sportā Edgars Kaļva. Viņš deva startu Atzeles pludmales volejbola līgas čempionātam, kurā apvienoti Balvu, Gulbenes, Alūksnes un Madonas novadi.

vadi

Veiksmes prognoze


.