1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
02-07-2024
Vārdadienas šodien: Halina, Ilvars, Lauma

Ar špricīti un tamboradatu rokās

Balveniete Ineta Krūmiņa strādā SIA “Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienība”, ir ārsta palīdze un šobrīd strādā gan izolatorā, gan dežurē ķirurģijas nodaļā. Medicīnu sauc par savu sirdsdarbu jau vairāk nekā trīsdesmit gadus. Ineta smej, ka sevi atceras ar špricīti un tamboradatu rokās jau kopš bērnības.

Dīvainības pēc ceļa remontdarbiem

Par to, ka uz Latvijas ceļiem var pamanīt dažādas dīvainības, piemēram, satiksmes organizācijā un ne tikai, var pārliecināties ik pa laikam. Arī laikraksta “Vaduguns” redakcijā vērsušies vairāki iedzīvotāji, kuriem ne gluži saprotams šķiet autobusu pieturvietu izvietojums pēc grants ceļa Tilža - Bērzpils remontdarbiem.

Jāsargā civilizācijas bruņas

Vakar, pieminot deportāciju upurus, pasākumā ar nosaukumu “Aizvestie. Neaizmirstie. 80 gadi kopš 14.jūnija deportācijām” vienlaikus visā Latvijā, tostarp mūspusē, lasīja izsūtīto Latvijas iedzīvotāju vārdus. Atgādinām, ka 1941.gadā izsūtīja vairāk nekā 15 tūkstošus Latvijas pilsoņu.

Apmierināti pārdevēji un pircēji

12.jūnijā Balvos notika zaļais tirdziņš, uz kuru ieradās pārdevēji ne tikai no Balvu, bet arī Gulbenes, Alūksnes un Rēzeknes novadiem. Aizvadītajā sestdienā laukumā pie Balvu Kultūras un atpūtas centra jau agri no rīta savas tirdzniecības vietas iekārtoja un pircēju apkalpošanai gatavojās pārdevēji. Preču klāsts bija visplašākais - daudz un dažādi stādiņi, rozes, jaunā gurķu raža, linu dvieļi, ziepes, tējas, maizīte, kvass, alus un daudz citu preču. Sarunas starp pircējiem un pārdevējiem, apmierinājums ar iegādāto preci, paziņu un draugu satikšana - tas viss piederēja īstai tirgus atmosfērai. Kāda sieviete no Saulkrastiem, kura viesojās Balvos pie draudzenes, atzina, ka vairāki puķu stādiņi šeit bija nopērkami teju vai uz pusi lētāk nekā Rīgas tuvumā.

Izvērtē darbus krājuma papildināšanai

Balvu Novada muzejā jau kopš decembra savus skatītājus gaida izstāde “Mana Ziemeļlatgale”. 9.jūnijā muzejs atkal atvēra durvis individuālajiem un vienas mājsaimniecības apmeklētājiem. Joprojām gan jālieto maskas un jāievēro distance, bet tas nevar būs šķērslis muzeja apmeklējumam.

vadi

Veiksmes prognoze


.