1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
02-07-2024
Vārdadienas šodien: Halina, Ilvars, Lauma

“Dižlazdās” ražos šķeldu un granulas

Maija sākumā Balvu novada dome apstiprināja pašvaldībai piekritīgā nekustamā īpašuma “Dižlazdas” nomas tiesību izsoles rezultātu, par uzvarētāju atzīstot SIA “SanMar Būve”, kuras īpašnieks ir balvenietis GUNTARS ŅIKUĻINS. Par īpašuma nomu uzņēmums pašvaldībai maksās 295,51 eiro bez PVN mēnesī.

Tur godā Latvijas kultūras kanonu

Maija dziedājumi pie ceļmalu krucifiksiem, kas veltīti Dievmātei Marijai, ir kļuvuši par neatņemu katoļticīgās tautas reliģijas praksi maija mēnesī jau vairākus gadsimtus. Šī tradīcija, pārmantota no paaudzes paaudzē, joprojām ir dzīva Ziemeļlatgalē, turklāt tā ir mūspuses neatņemama nemateriālās kultūras sastāvdaļa. Šonedēļ dziedātājas pulcējās Baltinavas novada Mačusalā.

Iesvēta bataljona karogu

Pagājušajā piektdienā Viļakas Vissvētās Jēzus Sirds Romas katoļu baznīcā svinīgā ceremonijā iesvētīja Zemessardzes 31.kājnieku bataljona karogu. Tie bija vēsturiski mirkļi, karogam kļūstot par šīs Zemessardzes vienības galveno simbolu, vērtību un svētas misijas vēstnesi.

Bailes baidās no drosmes

28.maijā Balvu Valsts ģimnāzija svinēs savu 90 gadu jubileju. Tā kā epidemioloģiskā situācija valstī joprojām liedz tikties klātienē, šajā dienā pedagogi, bijušie skolotāji, skolas darbinieki, skolēni, bijušie absolventi, kā arī visi, kam ģimnāzija ir īpaša, attālināti pulcēsies Balvu Valsts ģimnāzijas dižģimenes kopā būšanas svētkos platformā “Zoom”. Savukārt 29.maija vakarā ģimnāzijas ēka iemirdzēsies īpašā svētku rotā, bet iekšpagalma logos būs apskatāmi skolotājas Irēnas Šaicānes sagatavotie deviņi stendi ar fotogrāfijām un informāciju par skolas vēsturi deviņās desmitgadēs.

Bērnu dēļ atgriežas Latvijā

Tuvojoties pašvaldību vēlēšanām, teju katras politiskās partijas līderis sola apturēt cilvēku aizplūšanu uz ārzemēm, no laukiem uz pilsētām un panākt jau aizbraukušo atgriešanos, piedāvājot radīt jaunas darbavietas un dažādus citus labumus. Ticēt vai neticēt ir katra paša ziņā. Teju desmit gadus nostrādājuši Anglijā, pirms dažiem gadiem Latvijā atgriezās EDMUNDS LOČMELIS un viņa dzīvesbiedre LĪGA SMILTENA ar diviem puikām. Šajos gados brālīšiem piebiedrojusies arī māsiņa. Gan bērnu tēvs, gan mamma uzsver: “Atgriezāmies bērnu dēļ, jo šeit ir tīrāka, drošāka vide. Vēlējāmies arī, lai vecmāmiņas un visi mūsu mīļie ir mums blakus.”

vadi

Veiksmes prognoze


.