1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
20-05-2024
Vārdadienas šodien: Salvis, Selva, Venta

Kļūdu rezultātā – cilvēka nāve

Aizvadītajā nedēļas nogalē visas Latvijas iedzīvotājus šokēja vēsts par Viļakas novadā medību laikā notikušo traģisko negadījumu, kad bojā aizgāja mednieku makšķernieku kluba “Žīguri” vadītājs, mednieks ar milzīgu pieredzi Guntars Šīriņš. Gan liktenīgo medību dalībnieki, gan citi mednieki un Latvijas Valsts meža dienesta pārstāvji joprojām ir neizpratnē, kā tas varēja notikt, ņemot vērā, ka bojāgājušais bija medību vadītājs un pieredzējis mednieks.

Joprojām nav skaidrības, kurā virzienā iet

 

Būt vai arī nebūt lielākam pansionātam Viļakas novadā, un kur tam būt – Žīguros, Mežvidos vai varbūt Kupravā? Šis jautājums aktualizējās jau šī gada pavasarī, bet dažādu apstākļu dēļ līdz pat šim brīdim novada domes deputāti gala lēmumu vēl nav pieņēmuši. Tuvojoties gada izskaņai, pansionāta jautājums pašvaldības dienaskārtībā nonācis atkārtoti, bet, pirms deputāti teic ‘jā’ vai ‘nē’ vienam konkrētam variantam, tika pieņemts lēmums vēlreiz tikties ar ieinteresētajām pusēm. Tikšanās mērķis – mēģināt salikt punktus uz ‘i’ un atrast vienotu kopsaucēju.

Nebijis notikums – detektīvs latgaliski!

“Beidzot no sava saraksta varu izsvītrot vēl vienu lielu darbu, kas padarīts. Un tas nu gan ir priecīgs fakts,” divas dienas pirms sava otrā kriminālromāna “Brāļi” nonākšanas Latvijas grāmatveikalu plauktos, teica baltinavietis, tagad rīdzinieks Aldis Bukšs (fotogrāfijā). Viņa jaunais romāns pievērsis uzmanību ar faktu, ka piedzīvojis publikāciju divās valodās – latviešu un latgaliešu, tādējādi kļūstot par pirmo darbu kriminālromāna žanrā, kas izdots latgaliešu rakstu valodā.

Baznīca piedzīvo aizvien jaunas pārvērtības

Viļakas Vissvētās Jēzus Sirds Romas katoļu draudzes prāvestam Guntaram Skutelam arī pandēmijas laikā darba pilnas rokas. Gads ir bijis ražīgs un paveikts daudz – restaurēti vairāki akmens bruģa celiņu posmi pie baznīcas. Par pamatni, izmantojot vienu no baznīcas vecās egles stumbriem, pagalmā uzstādīta Dievmātes skulptūra, sakoptas kapucīnu mūka tēva Filipa un bīskapa Kazimira Duļbinska apbedījumu vietas pie baznīcas, bet ieejas vārtus tagad grezno metālmākslinieka Igora Trešutina darināta jauna laterna. Līdz šī gada beigām plānots pabeigt restaurēt vienu no dievnama vitrāžām, noslēgsies ērģeļu 1.manuāļa restaurācija, bet pavisam drīz baznīcēnus priecēs krāšņa Ziemassvētku instalācija baznīcas priekšā. Tā ir tikai neliela daļa no šī gada veikuma, bet nākotnē darāmo darbu saraksts ir vēl garāks.

Labiekārto Svētūnes ezera krastu. Ezeros plāno ielaist amūrus

Baltinavas novadā labiekārtots Svētūnes ezera krasts, ko novada iedzīvotāji un ciemiņi no citiem novadiem varēs izbaudīt jau nākamajā atpūtas pie ūdeņiem sezonā. Savukārt pamatojoties uz novada iedzīvotāju iesniegumu, Baltinavas novada ezeros, tostarp arī Svētūnē, plānots ielaist balto amūru (liela auguma karpu dzimtas saldūdens zivs, kas pārtiek galvenokārt no ūdensaugiem) ezeru aizaugšanas novēršanai.

vadi

Veiksmes prognoze


.