1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
01-07-2024
Vārdadienas šodien: Imants, Ingars, Intars, Rimants

Ir jāaiziet, kad esi virsotnē

4.oktobrī pedagogi svinēs savus profesionālos svētkus. Šoreiz Balvu Valsts ģimnāzijā bērnu apsveikumus klātienē vairs nesaņems viņu iemīļotais mājturības un rasēšanas skolotājs Zigfrīds Lielbārdis, kurš šī gada pavasarī, izvadījis pieaugušo dzīvē pēdējo audzināmo klasi, ir beidzis savas aktīvā darba gaitas.

“Jēzum Kristam ir bankas konts?”

Šonedēļ vairāki Balvu pilsētas iedzīvotāji savās pastkastītēs saņēma attēlā redzamo vēstuli ar aicinājumu pārskaitīt naudu. Kā saņēmējs norādīts Jēzus Krists...

Remonti noslēgušies, bet mašīnas grāvjos

Ar laikraksta “Vaduguns” redakciju sazinājās lasītāji, kuri norūpējušies par nesen saremontētā ceļa Ozolnes - Liepari kvalitāti Rugāju novada Lazdukalna pagastā. Iedzīvotāji stāsta, ka ar transportlīdzekli var pārvietoties tikai pa šī ceļa vidu. Pretējā gadījumā, piebraucot pie ceļa malas, tā brūk iekšā grāvī ar visu automašīnu. “Pirms remontdarbiem ceļš bija platāks. Tagad tas kļuvis šaurāks, līdz ar to automašīnām uz ceļa ir grūtības izmainīties. Vissarežģītāk ir, kad pa ceļu pārvietojas traktors. Pašsaprotami, ka cilvēki, kuriem ir saimniecība, pa šo lauku ceļu pārvietojas arī ar traktortehniku. Jebkurā gadījumā pēc remontdarbiem mašīnas ir pabijušas jau ceļa abās pusēs esošajos grāvjos, un pie tā nav vainojams ātrums. Turklāt šādi ceļu satiksmes negadījumi notiek regulāri – nākas bieži dzirdēt, ka kāds atkal iebraucis grāvī. Iepriekš šādu negadījumu nebija,” pastāstīja iedzīvotāji.

 

Sveiciens Miķeļdienā!

Miķeļdienu jeb Apjumības uzskata par rudens saulgriežu svētkiem, kurus svinam 29.septembrī, neskatoties uz to, ka rudens iestājās 22.septembrī. Šajā laikā daudzviet Latvijā notiek Rudens gadatirgi, tostarp arī mūspusē.

Jaunatnes darbinieki tiekas konferencē

16.septembrī jaunatnes jomas pārstāvji no visas Latvijas tikās Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, kur jau ceturto gadu norisinājās Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras organizētā konference “Nākamais solis darbā ar jaunatni”. Viļakas novadu konferencē pārstāvēja jaunatnes lietu speciāliste Madara Jeromāne un jaunatnes darbiniece Elīna Sprukule.

vadi

Veiksmes prognoze


.