1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
20-05-2024
Vārdadienas šodien: Salvis, Selva, Venta

Balvos “Pilnīgs kosmoss”

Sestdien pie Balvu Kultūras un atpūtas centra sapulcējās vienpadsmit dāmu ekipāžas, lai startētu tradicionālajās autoorientēšanās sacensībās “Prieka tūre”. Ziemeļlatgales Sporta centra vadītājs Arnis Voika priecājās, ka godam izdevās īstenot ieceri ar īpašiem pārsteigumiem: “Šī gada knifiņš bija tas, ka pārbaudījumus komandām sagatavoja Balvu novada uzņēmējdarbības veicēji. Tā vienlaikus bija iepazīšanās ar mūspuses zemnieku saimniecībām un tūrisma pakalpojumu sniedzējiem.”

Mācās izdzīvot, nekaitējot dabai

No 2. līdz 3.maijam Balkanu dabas parkā norisinājās  Jaunsargu nometne “Dzīvošana apvidū”, kurā piedalījās 33 dažādu vecumu jaunsargi no Balviem, Rugājiem, Rekovas, Baltinavas, Viļakas, Rēzeknes, kā arī Līvānu novada Rudzātiem un Riebiņiem. Patriotiskie jaunieši apguva izdzīvošanas iemaņas dabā – mācījās iekurt ugunskuru, gatavot pārtiku, uzsliet telti, pareizi sakārtot mantas mugursomā un daudz ko citu.

“Bez apmetņiem var izdarīt to pašu”

17.maijā, Ugunsdzēsēju un glābēju dienā, pie VUGD Balvu nodaļas Balvu katoļu baznīcas prāvests Guntis Brūvers iesvētīja autocisternu, pajautājot, kura ir jaunā mašīna.

 

Soli pa solim, bet uz priekšu

“Ja cilvēks ir uzņēmīgs un vēlas kaut ko darīt, nekas nav grūti. It īpaši, ja dari to, kas tiešām patīk,” ir pārliecināta balveniete Liene Pomere. Uzdrīkstēties izkāpt no savas komforta zonas un sākt kaut ko, kas līdz šim nav darīts – tāds pirms gada bija Lienes viens no lielākajiem izaicinājumiem, kad viņa aizgāja no pamatdarba un ielēca pavisam jaunā nozarē. Tagad Liene ir jaunā uzņēmēja, kura kopā ar vīru Nauri strādā ģimenes uzņēmumā “ASNAG furniture” un ražo mēbeles bērniem.

Kas Balvu dižmežā galvenais?

15.maijā Balvu skvērā pulcējās lieli un mazi interesenti, lai Balvu Centrālās bibliotēkas organizētajos dārza svētkos noskaidrotu, kas notiek dižmežā. Bibliotēkas speciāliste komunikācijas un radošajā jomā Džūlija Apine atgādināja, ka dārza svētkos turpinājām atzīmēt latviešu grāmatu ilustratores un rakstnieces Margaritas Stārastes 110.jubileju.

vadi

Veiksmes prognoze


.