1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
28-06-2024
Vārdadienas šodien: Mareks, Tālivaldis

Rakstos

Mazāka atsaucība zosu atbaidīšanai

Šopavasar lauksaimnieki pieteikušies mazākam skaitam atļauju no Dabas aizsardzības pārvaldes, lai veiktu  migrējošo putnu letālo atbaidīšanu no sējumiem. Turklāt, kā tas bijis vērojams arī iepriekšējos gados, tiek ievērots primārais atļaujas saņemšanas mērķis – putnu atbiedēšana no sējumiem, jo saņemta informācija tikai par 21 iegūtu zosi no kopējā noteiktā maksimālā 1000 putnu limita.

Aicina piedalīties fotokonkursā

Latvijas Biškopības biedrība (LBB) aicina piedalīties fotokonkursā “Noķer bišu spietu”. Fotogrāfijas, kurās fiksēts bišu spiets, gaidīs līdz jūnija beigām. Fotokonkursam iesniegtos darbus vērtēs un laureātus noteiks konkursa žūrija. Konkursa darbu vērtēšanā noteikti trīs kritēriji: fotogrāfiju mākslinieciskā oriģinalitāte; tehniskā izpildījuma kvalitāte; fotogrāfa individuālais redzējums. Viens dalībnieks drīkst iesūtīt līdz 3 dažādām fotogrāfijām, pievienojot autora vārdu, uzvārdu, tālruņa numuru un fotogrāfijas nosaukumu. Fotogrāfijas jāiesūta elektroniski e-pastā: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. , ar norādi “Noķer bišu spietu”. Iesūtītos darbus publicēs sociālo tīklu Latvijas Biškopības biedrības profilos, konkursa laureātiem būs balvas. Sīkāk par fotokonkursu var uzzināt LBB mājaslapā (“strops.lv”).

Izdota grāmata biškopjiem

 

20.maijā, Pasaules bišu dienā, izdota Latvijā pazīstamā biškopja un pētnieka Jura Šteiseļa grāmata “Biškopība”, kas būs vērtīgs ieguvums gan pieredzējušiem biškopjiem, gan iesācējiem, kas vēlas iepazīt medusbišu pasauli un apgūt biškopību. J.Šteiselis ir pieredzējis biškopis un pētnieks ar vairāk nekā 30 gadu pieredzi šajā nozarē. Viņš ir Latvijas Biškopības biedrības padomes priekšsēdētājs un regulāri sniedzis lekcijas un konsultācijas par biškopību.

 

Krāmu tirdziņš “Vēršukalnā”

18.maijā no plkst. 11.00 līdz 15.00 kultūrvēsturiskajā lauku sētā “Vēršukalns” norisināsies krāmu tirdziņš.

Bioloģiskā biškopība – arī tālmācībā

Kā esošie bitenieki, tā arī tie, kuri vēlas sākt nodarboties tieši ar bioloģisko biškopību, turpmāk arī attālināti varēs iegūt nepieciešamās zināšanas mācību programmā “Biškopība bioloģiskajā lauksaimniecībā”, ko izveidojis Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs (LLKC). Mācību programmā apgūstamās 40 kvalifikācijas stundas pieejamas LLKC Tālmācības platformā www.talmaciba.llkc.lv.

vadi

Veiksmes prognoze


.