1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
28-06-2024
Vārdadienas šodien: Mareks, Tālivaldis

Rakstos

Iesniegums par Ļeņinu

Valsts policijas Ziemeļlatgales iecirknī saņemts iesniegums, ka Balvos kādā slēgtā privātīpašuma teritorijā atrodas Ļeņina piemineklis, kas slavina PSRS okupācijas varu un tās dibinātāju. Uzsākta pārbaude.

Izbūvēta teju puse žoga

Stiprinot Eiropas Savienības ārējās austrumu robežas drošību, patlaban uz Latvijas – Krievijas robežas žoga izbūves darbi VAS “Valsts nekustamie īpašumi” (VNĪ) vadībā straujiem soļiem rit uz priekšu. Šobrīd kopumā izbūvēti aptuveni 130 kilometri jeb 46% no kopējā robežas apjoma (283 km). Būvdarbi vienlaikus norit sešās darbu daļās. Žogu prioritārajos posmos plānots pabeigt līdz 2024.gada beigām,” informē VNĪ valdes locekle Jeļena Gavrilova. No NBS puses žoga izbūvē strādā 80 karavīri un zemessargi, viņiem uzticēto 20 km posmu izbūvi Grebņevas  un Punduru robežapsardzības nodaļu posmos plānots īstenot līdz rudenim.

“Bruņojies ar zināšanām”

15. jūnijā no pulksten 10 līdz 15 četrpadsmit Latvijas pilsētās, tostarp Balvos, pie Balvu Kultūras un atpūtas centra, notiks informatīvā diena “Bruņojies ar zināšanām”, kurā ikviens iedzīvotājs varēs apgūt rīcību krīzes situācijām praktiskās nodarbībās.

Nepalaid garām!

15.jūnijā no pulksten 10 līdz 15 paredzētajā pasākumā Nacionālo bruņoto spēku un Zemessardzes karavīri, Valsts Ugunsdzēsības un drošības dienests, kā arī citi dienesti sešās stacijās informēs Balvu un novada iedzīvotājus par rīcību krīzes situācijās. Iedzīvotāji varēs uzzināt: kā sniegt pirmo medicīnisko palīdzību, apgūstot gan teoriju, gan praktiski darbojoties; kā sagatavot 72 stundu krīzes somu un krājumus, kas nodrošinātu ģimeni krīzes gadījumā; kā pasargāt sevi no sprādzienbīstamajiem draudiem (mīnām utt.), kā arī uzzinās par aizsardzību no masu iznīcināšanas ieročiem (ķīmiskajiem ieročiem, bumbām utt.). Iedzīvotājiem būs iespēja izpētīt arī militāro tehniku un ieročus, kā arī uzzināt par pieteikšanos Zemessardzē. Savukārt pašvaldības pārstāvji savā stendā informēs vairāk par novada civilās aizsardzības plānu.

Krāpnieki turpina uzdarboties

Valsts policijā aizvien tiek fiksēti gadījumi, kad telefonkrāpnieki, nolūkā izkrāpt naudu, uzdodas par Valsts policijas, citu tiesībsargājošo iestāžu vai bankas darbiniekiem un mēģina pārliecināt par iespējamām nelikumīgām darbībām iedzīvotāju banku kontos. Lai iegūtu iedzīvotāju uzticību, noziedznieki nosūta gan viltus fotogrāfijas ar Valsts policijas dienesta apliecībām, gan viltotus paziņojumus ar it kā meklējamo personu datiem, kas šķietami, pēc telefonkrāpnieku izdomātās leģendas, mēģinājuši apkrāpt iedzīvotājus. Turklāt krāpnieki bieži vien ir labi sagatavojušies. Proti, telefonsarunu laikā, krāpnieciskajos e-pastos un WhatsApp sarakstēs viņi bieži izmanto reālus policijā un citās valsts iestādēs strādājošu personu vārdus un uzvārdus. Valsts policijā ir fiksēti daudzi gadījumi, kad telefonkrāpnieki, uzdodoties par bankas, Valsts policijas un citu tiesībsargājošo iestāžu darbiniekiem, mudina iedzīvotājus atklāt viņu bankas kontu datus.
Gadījumā, ja esi apkrāpts, sākumā ziņo par to savai bankai un pēc tam vērsies ar iesniegumu tuvākajā Valsts policijas iecirknī!

vadi

Veiksmes prognoze


.