1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
28-03-2024
Vārdadienas šodien: Ginta, Gunda, Gunta

Noķer divreiz vairāk zivju

 

Pirms gada uz Balvu ezera pirmoreiz notika viens no Latvijas čempionāta zemledus makšķerēšanas posmiem. Tolaik makšķernieki divās dienās noķēra 153,04 kilogramus zivju. Šogad 14 komandas iemanījās lomu dubultot un, kā informēja sacensību galvenais tiesnesis Egīls Draudiņš, divu dienu loms pārsniedza 300 kg zivju.

Sestdienas rīts. Pirms sacensībām savu sašutumu neslēpa balvenietis Ēriks Tučs, kurš mūspuses autobraucējiem veltīja skarbus vārdus: “Sirds sāp redzot, ka zonas izbraukātas ar automašīnu. Lai noorganizētu Latvijas līmeņa sacensības, novilkām šņores četru kilometru garumā. Un tagad atkal nāksies atsevišķus posmus pielabot. Stulbums!”


Pasaules un daudzkārtējs Latvijas čempions. Latvijas Makšķerēšanas sporta federācijas valdes loceklis Normunds Grabovskis uzskata, ka arī turpmāk Latvijas zemledus makšķerēšanas čempionāta pirmie posmi varētu notikt Balvos: “Šogad ezers bija daudz dāsnāks  nekā pērn. Neviens nesūrojas, ka Balvi atrodas tālu, jo uzņemšana, kā arī sacensības, noorganizētas visaugstākajā līmenī. Malači! Ezers ir interesants, jo jāprot izvērtēt laika apstākļi, lai panāktu visaugstāko rezultātu. Jāpiebilst, konkurence paliek arvien sīvāka un nereti jaunie ieliek veciem bukiem.”


Viss notiek! Balvu Sporta centra vadītājs Edgars Kaļva priecājas, ka arī turpmāk Balvu ezerā notiks Latvijas čempionāta zemledus makšķerēšanā posmi: “Šogad uz ledus izgāja 85 dalībnieki kopā ar tiesnešu brigādi.” Jāpiebilst, ka jau jūlijā Balvos notiks Baltijas čempionāts ūdens motocikliem.


Uzvarētāji. Komandu vērtējumā 3.vietu izcīnīja “Salmo” sportisti, 1.vietu – “Rapala”, 2.vietu – balveniešu komanda “Liarps” (foto no labās): Artūrs Baltais, Ēriks Tučs, Andris Kukors, Valdis Prancāns un Aldis Voits. Viņi divās dienās noķēra 29,28 kg zivju.  


Veiksmīgākie makšķernieki. Individuālajā vērtējumā patīkami pārsteidza balvenietis Artūrs Baltais, kurš ar 6,640 kg smagu lomu ierindojās 3.vietā. Pirmais trijnieks (foto – no kreisās): 2.vieta – Raimonds Kinerts (“Rapala”), 1.vieta – Ivans Daņilovs (“LSMK-MILO”), 3.vieta - Artūrs Baltais (“Liarps”). I.Daņilovs divās dienās noķēra 9,750 kg zivju.


Savāc lomu. Viens no sacensību tiesnešiem Artūrs Penners (foto no kreisās) savāc makšķernieku lomus. Rīdzinieks Ainārs Gurtiņš jokoja, ka mūspusē lielo zivi sen jau noķēris. “Sieva Lija nāk no Vīksnas,” viņš paskaidroja.


Ērts braucamrīks! Balvenietis Aleksandrs Pančenko sportistiem demonstrēja ideālu braucamrīku makšķerniekiem. “Ar tautā saucamo motosuni regulāri dodos gan uz Alūksnes ezeru, gan uz Peipusu,” viņš pastāstīja.


Sīva konkurence. Sacensību galvenais tiesnesis Egīls Draudiņš pastāstīja, ka nākamais Latvijas čempionāta posms zemledus makšķerēšanā notiks pēc divām nedēļām Limbažos: “Savukārt februāra beigās Latvijas izlase, tostarp balvenietis Artūrs Baltais, dosies uz čempionātu Baltkrievijā. Rezultāti Balvos liecina, ka konkurence ik gadu pieaug. Vaļībām vietas nav, jo rezultāti ir līdzīgi!”


Attaisno cerības. Sacensībām noslēdzoties, balvenietis Artūrs Baltais cerēja, ka viņa rezultāts nebūs sliktāks nekā pērn, kad viņš kopvērtējumā Latvijā izcīnīja sudraba medaļu. Jaunietis neslēpa prieku uzzinot, ka šogad individuālajā vērtējumā ierindojies 3.vietā.  


Neslēpj emocijas. Ēriks Tučs neslēpa emocijas uzzinot, ka balveniešu komanda “Liarps” izcīnīja godpilno 2.vietu: “Mēs jau sen to bijām pelnījuši! Mēs uz to gājām 10 gadus!”

Reportāžas

vadi

Veiksmes prognoze


.