1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
28-03-2024
Vārdadienas šodien: Agija, Aldonis

Godina aktīvākos jauniešus

 

Jau trešo gadu pēc kārtas pašā ziemas viducī Balvu Bērnu un jauniešu centrs kopā ar Izglītības, kultūras un sporta pārvaldi organizē Jauniešu gada balvas pasniegšanas ceremoniju, kurā sumina gada aktīvākos, sportiskākos un radošākos jauniešus, kā arī jauniešu organizācijas Balvu novadā. Šī gada ceremonija nedaudz atšķīrās no iepriekšējos gados pieredzētās. Šoreiz neviens nesaņēma galveno balvu “Gada jaunietis 2013”. Apbalvojumus un Atzinības rakstus pasniedza visdažādākajās nominācijās.

Svinīgajā pasākumā, kas aizvadītajā piektdienā notika Balvu muižas zālē, balvu kā gada aktīvākās NVO saņēma organizācijas “Kalmārs” un “Mans patvērums”, savukārt gada balvu par sasniegumiem uzņēmējdarbībā piešķīra SIA “Amatnieki” un skaistumkopšanas salona “Salvadora” īpašniecei Selvai Lielbārdei. Vecuma grupā no 13 līdz 18 gadiem nominācijā “Gada aktīvākais skolu pašpārvaldes pārstāvis” apbalvoja Rutu Berķi un Robertu Pavlovski, nominācijā “Gada aktīvākais veselīga dzīvesveida popularizētājs” - Aivi Vilciņu, balvu nominācijā “Gada dzimtās vietas patriots” saņēma Elija Logina, nominācijā “Gada aktīvākais daudzpusīgo interešu realizētājs” godināja Elvi Rozīti, Svetlanu Duļko, Sergeju Petrovu, Robertu Mūrnieci, Kintiju Pušpuri, Rinaldu Martiņenko, Hertu Safroņuk un Kristu Bleideri, bet par gada jaunieti radošajā industrijā kļuva Agita Matule. Vecuma grupā no 18 līdz 25 gadiem balvu “Gada brīvprātīgais” piešķīra Sņežanai Košļevai, nominācijā “Gada aktīvākais skolu pašpārvaldes pārstāvis” apbalvoja Ingu Leoni, balvu “Gada tehniskās jaunrades lietpratējs” saņēma Dāvis Rakstiņš, par gada aktīvāko veselīga dzīvesveida popularizētāju kļuva Nauris Ločmelis, balvu nominācijā “Gada dzimtās vietas patriots” saņēma Anta Kriviša, bet par gada aktīvāko daudzpusīgo interešu realizētāju kļuva Artēmijs Semjonovs.

Spītējot traumai. Saņemt balvu no Izglītības, kultūras un sporta pārvaldes vadītājas Noras Apīnes rokām Balvu pamatskolas skolēnu pašpārvaldes prezidentu Robertu Pavlovski neatturēja pat salauztā kāja.

Priecājas par draudzeni. Sintiju Pušpuri (trešā no labās) nozīmīgajā dienā ar deju, speciāli viņai sacerētu repu, ziediem un bučām sveica kolēģes no deju grupas “Juniori” un studijas “Di – dancers” vadītāja Dita Nipere.  


Pēc apbalvošanas. “Jauniešu gada balvas 2013” saņēmēji jutās pagodināti par izrādīto atzinību. Tomēr nedaudz apbēdināja fakts, ka dažās nominācijās nebija pieteikts neviens jaunietis. Tā vecuma grupā no 13 līdz 18 gadiem balvu nepasniedza nominācijā “Gada brīvprātīgais” un “Gada tehniskās jaunrades lietpratējs”, savukārt vecuma grupā no 18 līdz 25 gadiem neviens jaunietis nebija pieteikts nominācijai “Gada jaunietis radošajā industrijā”.


Gada aktīvākā NVO. Daudz labu vārdu bija veltīti organizācijai “Mans patvērums”, ko vada Dmitrijs Usins. Šobrīd organizācija nodarbina četrus brīvprātīgos, ar kuru palīdzību sniedz praktisku palīdzību mazaizsargātām iedzīvotāju grupām, piemēram, bērniem ar īpašām vajadzībām. “Mans patvērums” aktīvi atbalsta brīvprātīgā darba kustību. Kopš organizācijas dibināšanas 2002.gadā tā savā darbībā iesaistījusi 30 brīvprātīgos.   


Oriģināls priekšnesums. Pasākuma noslēgumā klātesošos pārsteidza neparastais muzikālais priekšnesums Artūra Moroza un Ņikitas Akula izpildījumā. Ceremonijas dalībniekus ar uzstāšanos iepriecināja arī BBJC ģitāristu ansamblis, šova deju grupa “LEO” un Elīna Loseva.  


Iepriecina ar dziesmu. Balvu “Gada dzimtās vietas patriots” saņēma Elija Logina (centrā) no Vectilžas pagasta, kura ceremonijas dalībniekus iepriecināja ar dziesmu latgaliešu valodā. Muzikālā meitene spēlē bungas, apgūst ermoņiku spēli folkloras kopā “Saime”, ir piedalījusies vairākos Latvijas mēroga folkloras pasākumos, kā arī popularizējusi mūsu kultūru Sibīrijā.



Parakstās Gada grāmatā. Pirms Jauniešu gada balvas un Atzinības raksta saņemšanas katrs apbalvotais parakstījās speciālā grāmatā, kļūstot par daļiņu no vēstures. To darīja arī jaunā uzņēmēja, skaistumkopšanas salona “Salvadora” dibinātāja, friziere Selva Lielbārde.

Reportāžas

vadi

Veiksmes prognoze


.