1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
16-04-2024
Vārdadienas šodien: Jadviga, Laura

Balvos cīnās četru valstu svarcēlāji

 

Divas dienas - 12. un 13. aprīlī - Balvu Amatniecības vidusskolā notika starptautiskas svarcelšanas sacensības “Vjačeslava Kirjanova piemiņas kauss”, kurās piedalījās sportisti no četrām valstīm.

Latviju pārstāvēja dalībnieki no Balvu Sporta skolas, no Ludzas, Daugavpils, Saldus, Ogres un Ragaciema, Krieviju pārstāvēja Pleskavas sportisti, no Igaunijas ieradās Tartu, Meizakilas un Albu komandas, bet no Lietuvas - Anikščai, Telšu, Kauņas un Panevēžas komandas. Kopā uz Balviem atbrauca vairāk nekā simts sportisti. Sacensību organizatori svarcelšanas trenera Vara Sārtaputna vadībā bija ļoti centušies, lai labi justos gan dalībnieki, gan sportisti, gan līdzjutēji. Kaimiņvalstu komandu treneri par uzņemšanu Balvos teica tikai labus vārdus. Pasniegt balvas bija ieradusies arī Vjačeslava Kirjanova meita Jana Matvejeva. Viņa bija sarūpējusi dāvanas treneriem. “Šis turnīrs ir ļoti laba tēva piemiņa. Mēs ar ģimeni - vīru un divām meitām - dzīvojam Jaunmārupē, bet uz Balviem braucam ikreiz, kad notiek sacensības,” teica J.Matvejeva.

Dalībnieku parādē - arī Balvi. Parādē no mūsējiem  piedalījās tikai seši sportisti, taču pavisam Balvu komandā startēja 14 dalībnieki. Uz atklāšanas parādi nepaspēja un Balvos vēlāk ieradās komandas no Ogres, Tartu un Saldus.


Uzrunā sportistus un vēl veiksmi. Balvu novada domes deputāts Aigars Pušpurs (pirmais no kreisās) labi zina, kā jūtas sportisti pirms startiem, jo pats ar sportu ir uz ‘tu’. Viņš teica paldies visiem, kuri dara šo tik vajadzīgo darbu - trenē jaunos sportistus un organizē turnīru, turklāt dara to jau sesto reizi. Sporta skolas direktores vietniece mācību darbā Sarmīte Keisele (pirmā no labās) atgādināja, ka Vjačeslavs Kirjanovs, kura piemiņai veltīts šis turnīrs, trenējis un izaudzinājis daudzus sportistus, tajā skaitā arī pašreizējo treneri Vari Sārtaputnu, kura audzēkņi sacensībās gūst labus panākumus.


Bez tiesnešiem neiztikt. Nacionālās kategorijas tiesneši Igors Kuzmins (priekšplānā), Edijs Oplucāns un Andris Bleiders sekoja līdzi sportistu startiem. Igors un Andris ir  bijušie svarcēlāji, bet Edijs sportista gaitas vēl turpina ar labiem panākumiem.


Cīņas brīdis. Edijs Oplucāns pirms došanās pie svaru stieņa uzmanīgi sekoja līdzi trenera norādījumiem, bet uzmundrinājuma saucienus diez vai dzirdēja, jo bija ļoti koncentrējies startam. Tas izdevās!


Pie svaru stieņa - vieglāko svaru kategoriju sportisti. Balvu Sporta skolas audzēknis Kristofers Boldāns, startējot svaru kategorijā 37 kg, izcīnīja 4.vietu 17 dalībnieku konkurencē. Viņš raušanā pievarēja 28 kg svaru, grūšanā - 37 kg.


Sacensību asistentiem darba pietiek. Ingars Keišs un Raivis Dupužs, arī citi asistenti palīdzēja uzlikt uz stieņiem dalībniekiem pieteikto svaru. Skatītāji rēķināja, ka šiem puišiem divās sacensību dienās tas bijis kārtīga treniņa   cienīgs darbs.


Uz goda pjedestāla. Edijs Oplucāns izcīnīja pārliecinošu uzvaru savā svaru kategorijā un kāpa uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena, izcīnot Vjačeslava Kirjanova piemiņas kausu. Viņa rezultāts ir 105 kg raušanā un 135 kg grūšanā. Svaru kategorijā 45 kg 2.vietu izcīnīja Juris Bozovičs. Vēl divi Balvu sportisti izcīnīja godalgotās 3.vietas, un tie bija Ralfs Boldāns  (50 kg sv. kat.) un Ervīns Dille (+105 kg sv. kat.).  Uzvarētājus apbalvoja ar medaļām  un diplomiem.


Izcīna ceturto vietu. Rodžers Znotiņš svaru kategorijā 85 kg izcīnīja 4.vietu. Arī viņam nācās cīnīties ar stipriem pretiniekiem - Rodžera rezultāts grūšanā bija 115 kg.

Reportāžas

vadi

Veiksmes prognoze


.