1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
28-03-2024
Vārdadienas šodien: Ginta, Gunda, Gunta

Aug cilvēkbērns un viņa sapnis laimes zemē

 Sestdien Viļakas novada izglītības un pirmsskolas iestāžu audzēkņi aizvadīja IV Bērnu un jaunatnes radošo festivālu “Aug cilvēkbērns un viņa sapnis laimes zemē”. Atklājot festivālu, Viļakas novada domes priekšsēdētājs Sergejs Maksimovs uzsvēra, ka liels prieks klātesošos sveikt saulainajā dienā, kad ceturto reizi bērni un jaunieši ir pulcējušies kopā, lai parādītu, cik raženi un radoši bijuši šajā mācību gadā.

Svētku režisore. Ineta Lindenberga (foto - otrā no labās) jau ceturto gadu klātesošos priecēja ar pārdomātu un emocionāli piesātinātu režiju. Šogad viņa mudināja izdzīvot cilvēkbērna dzīves ceļu: augu ģimenē, mācos darbā, priecājos dabā un skatos rītdienai acīs...

Atklāj festivālu. Ceturto Bērnu un jauniešu radošo festivālu atklāja Viduču, Žīguru un Viļakas pamatskolas 1. - 4.klašu deju kolektīvi.

Solistes. Ulda Marhileviča un Guntara Rača dziesmu “Tava sirds ir tavas mājas” izpildīja skolu apvienotais koris kopā ar solistēm Agnesi Viktoriju Vancāni un Olitu Urbāni.

“Vēderiņš burkšķ”. Pirmsskolas izglītības iestāžu, tostarp Viļakas bērnudārza bērni (foto), skatītājus pārsteidza ar deju “Vēderiņš burkšķ”, iejūtoties pavāru lomā. Īpaši tas labi izdevās trīsgadīgajam Jānim Loginam un divgadīgajai Elizabetei Brokānei (foto - priekšplānā).

Gājiens. Tajā, kā zināja teikt Viļakas pašvaldības Izglītības, kultūras un sporta pārvaldes vadītāja Sarmīte Šaicāne, piedalījās 450 pirmsskolas un izglītības iestāžu audzēkņi.

Saksofonisti. Viļakas Mūzikas un mākslas skolas saksofonistu ansamblis izpildīja skaņdarbu Fred Ellis “The Chicken”.  

Slotu dancis. Viļakas un Žīguru pamatskolu 5. - 9.klašu deju kolektīvi, izpildot “Slotu danci”, pierādīja, ka arī slotas ir lietderīgs dejas elements.

Saņem dāvanas. Pasākumam noslēdzoties, Viļakas novada vadītājs Sergejs Maksimovs kopā ar pašvaldības speciālistēm pasniedza pateicības rakstus kolektīvu vadītājiem. Neizpalika arī dāvanas. “Manu bildi ieliec cilvēkziņās,” jokoja Rekavas vidusskolas direktors Pēteris Vancāns.

Uzstājas rekavieši. Rekavas 10. - 12.klašu deju kolektīvs apliecināja, ka ir čakli dejotāji.

“Tu būsi vēl”. Rekavas ģitāristu ansambļa solists Ilmārs Serds, jautāts, vai nešķiet dīvaini, ka jaunietes spēlē ģitāru tautas tērpā, atsmēja, ka tas ir bezgala jauki. Viņš kopā ar pārējiem ģitāristiem izpildīja dziesmu “Tu būsi vēl”.

Eleganti. Dejo Viļakas novada Bērnu un jaunatnes sporta skolas audzēkņi.

 

Reportāžas

vadi

Veiksmes prognoze


.