1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
28-03-2024
Vārdadienas šodien: Ginta, Gunda, Gunta

Vai pēdējoreiz izdziedāja skolas himnu?

 

Svētdien Kupravas pamatskola beidza pastāvēt – pēdējā izlaidumā klātesošie sveica 5 skolas absolventus: Kristīni Dembovsku, Annu Virodovu, Valēriju Ļihačovu, Denisu Sļadzevski un Elvi Zaharovu. Skolas direktore Sandra Andrejeva, kura bija pirmā klases audzinātāja, atzina, ka absolventus atceras kā mazus ķipariņus, kuri skolotājiem klausīja uz vārda. “Jūs esat īpašs izlaidums,” viņa piebilda.

Pirms izlaiduma. Absolventi steidza fotografēties gan pirms, gan pēc izlaiduma. Anna Virodova pēc fotografēšanās ar radiniekiem atklāja, ka turpmāk mācības, visticamāk, tupinās Rīgas Valsts tehnikuma Balvu filiālē.


Dosies prom no Latvijas. Valērija Ļihačova, jautāta par nākotnes plāniem, pastāstīja, ka dosies prom no Latvijas uz Vāciju, kur atrodas viņas ģimene.


Emocionāla uzstāšanās. Izlaidumā klātesošos priecēja Kupravas pamatskolas bērnu ansamblis “Strautiņi”, tostarp Balvu pamatskolas 7.klases audzēknis Kirils Siņko. Lai arī viņš mācās Balvos, puisis aktīvi piedalās visos Kupravā notiekošajos pasākumos.


Vēsturisks mirklis. 2014.gada 15.jūnija vakarpuse vēsturē ieies ar faktu, ka Kupravas pamatskola beidza pastāvēt. Tas gan nenozīmē, ka atmiņas par skolu izzudīs. Arī direktore Sandra Andrejeva nezaudē cerības uz labākiem laikiem. Viņa skolēniem, viņu vecākiem, skolotājiem un skolas tehniskajiem darbiniekiem vēlēja izturību un veiksmi turpmākajā dzīvē.

Kopā ar mammu. Elvis Zaharovs kopā ar mammu Viktoriju. Jāpiebilst, viņa mamma Kupravas pamatskolā bija skolotāja. Jautāts, kā vērtē skolas slēgšanu, jaunietis atzina, ka ir sarūgtināts. Tāpat viņš neslēpa, ka dosies uz Vāciju, kur, iespējams, pavadīs savu turpmāko dzīvi: “Acīmredzot tā liktenis ir lēmis.”

Ilggadējā skolas direktore. Emeritu Prancāni kupravieši sauc par mammu – kā nu ne, ja viņa skolu vadījusi vairāk nekā 19 gadus (no 1989. līdz 2008.gadam). Ilggadējā direktore jauniešiem vēlēja izvēlēties pareizo ceļu, lai nokļūtu līdz nospraustajiem mērķiem.


Mācīsies Rīgā. Absolventus, tostarp Kristīni Dembovsku, sveica skolas direktore (foto), Viļakas novada domes priekšsēdētāja vietnieks Leonids Cvetkovs un pagasta pārvaldnieks Aleksandrs Tihomirovs. L.Cvetkovs Kristīnei pasniedza arī novada domes Atzinības rakstu par labām sekmēm mācībās. K.Dembovska jauno mācību gadu uzsāks Rīgā, kur mācīsies Rīgas Valsts tehnikumā.   


Talantīgi jaunieši. Kupravas pamatskolas pēdējā izlaiduma absolventi pierādīja, ka ir talantīgi dažās jomās. Viņi spēlēja dažādus mūzikas instrumentus, kā arī dziedāja. Foto – Anna Virodova spēlē ģitāru, bet Deniss Sļadzevskis – bungas. Viņi abi nolēmuši turpināt mācības Rīgas Valsts tehnikuma Balvu filiālē.


Pēdējā izlaiduma klases audzinātājs. Vladislavs Skromāns saviem audzēkņiem vēlēja: “Pirmkārt, veselību, otrkārt, izturību, jo dzīvē jūs gaida dažādi pārbaudījumi. Brīžiem šķitīs, ka nav spēka, bet to vienmēr var atrast!”


“Lai dzīvo skola!” Dažādas emocijas pārņēma klātesošos, kad izlaiduma epilogā skolēni dziedāja skolas himnu “Lai dzīvo skola!”. Arī 1,2 gadus vecais gulbenietis Linards (foto), šķiet, saprata, ka notiek kaut kas vienreizējs un vēsturisks. Viņš atbrauca uz Kupravu, lai apsveiktu Annu Virodovu.

Reportāžas

vadi

Veiksmes prognoze


.