1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
23-04-2024
Vārdadienas šodien: Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Rugājos vingro divi simti piecdesmit skolēnu

 

 

Piektdien visā valstī, tostarp Rugājos, notika Latvijas Olimpiskā diena 2014, kas sākās ar rīta vingrošanu, lai ikvienu pamodinātu un sagatavotu turpmākās dienas aktivitātēm, kā arī atgādinātu par pareizi veiktu rīta vingrošanu kā ļoti svarīgu ikdienas sastāvdaļu.


Paceļ Olimpisko karogu. Karogu pacēla olimpiskais vicečempions bobslejists Daumants Dreiškens no Gulbenes.

 

Klausās olimpieša stāstījumu. Rugāju novada vidusskolas direktore Iveta Arelkeviča kopā ar bērniem priecājās par olimpieša Daumanta Dreiškena uzņēmību un izcīnīto sudraba medaļu Sočos. Jautāta, kad Rugājiem būs savs olimpietis, direktore prognozēja, ka tuvākajos 10 gados noteikti jābūt! Viņai piekrita sporta skolotāja Vija Lancmane:  “Viens potenciālais olimpietis mums jau izslīdēja no pirkstiem. Mūsu skolas absolvents Jānis Balodis savulaik izturēja pārbaudījumu jeb testu vienlaikus ar olimpieti Arvi Vilkasti. Diemžēl Jānis aizgāja no lielā sporta.”

 

Ilgi gaidītais ciemiņš. Bērni un jaunieši no olimpieša Daumanta Dreiškena vēlējās uzzināt visdažādākās sporta dzīves nianses, piemēram, ko profesionālie sportisti ēd, cik reizes viņš ir kritis, kāda ir bobsleja stūre u.t.t. Sportists vaļsirdīgi atbildēja uz visiem jautājumiem, kā arī ļāva ikvienam apskatīt un paturēt rokās olimpisko sudraba medaļu, tostarp apskatīt bobslejista ekipējumu. Viņš arī atklāja dažus kuriozus, piemēram, ka gadījies pirms starta aizmirst novilkt kalošas (speciāli apavi, kurus uzvelk uz sporta apaviem ar nagliņām), kā arī neielēkt bobā. Interesanti, ka kādās sacīkstēs bobsleja četrinieku diskvalificēja, jo pieļaujamo 630 kg vietā viņi svēra 631 kg. Jautāts, kāpēc tā notika, Daumants atjokoja, ka, iespējams, kāds nebija aizgājis uz tualeti.

 

Vingro abu novadu skolu audzēkņi. Rugāju novada bērni un jaunieši apliecināja, ka olimpiskās vērtības – draudzība un cieņa - ir nezūdošas.

 

Kopbilde. Pēc rīta vingrošanas skolēni un pedagogi izveidoja cilvēka figūru, lai to iemūžinātu bildēs.

 

Sporta entuziasts. Vairākus jautājumus olimpietim uzdeva Vilis Strungs (no kreisās), piemēram, vai sievietēm bobslejā ir vieta? D.Dreiškens atzina, ka, viņaprāt, daiļā dzimuma pārstāvēm nevajadzētu trenēties bobslejā, jo tas ir ļoti bīstams sporta veids. Ne velti uzsākt treniņus bobslejā atļauts tikai no 18 gadiem.

 

Sportiskas aktivitātes. Pēc tikšanās ar olimpieti skolēni devās uz stadionu, kur viņiem nācās izturēt dažādus pārbaudījumus. 6.klases skolēns Daniels Lietuvietis lieliski tika galā ar skriešanu un bumbiņas pārnešanu no vienas vietas uz otru (foto).

 

Pasmaga. Desmitgadīgā Kristiāna Keiša, apskatot medaļu, secināja, ka tā ir pasmaga. Jāpiebilst, ka olimpiskais sudrabs pabija visu bērnu rokās un, kā neslēpa tās īpašnieks, medaļa jau vienreiz ciemojusies arī pie juveliera. “Nācās nopulēt, tomēr nekautrējieties – droši ņemiet rokās,” atļāva D.Dreiškens.

 

Kā ezis. 5.klases audzēknes Gabriela Aleksejeva un Olga Semjonova, apskatot bobslejista apavus, secināja, ka to nagliņas ir ārkārtīgi asas. “Tāpēc jau tās pa ledu neslīd,” viņas prātoja.  

 

Iepazīst mini handbolu. Šogad Olimpiskās dienas moto bija “Iepazīsties – mini handbols”. Rugāju novada vidusskolas un Eglaines pamatskolas skolēni tagad ne tikai zina, kas ir mini handbols, bet arī prot izdarīt trāpīgus metienus, kā arī driblēt ar bumbu.

 

Reportāžas

vadi

Veiksmes prognoze


.