1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
28-03-2024
Vārdadienas šodien: Ginta, Gunda, Gunta

“Lai uzvar draudzība!”

 

Aizvadītajā sestdienā Viļakas novada Žīguros notika pirmais starptautiskais hokeja turnīrs “Žīguru kauss”, kurā spēkiem mērojās trīs komandas - no Latvijas, Krievijas un Igaunijas. Lai arī mūsējiem šoreiz ripa neklausīja tik ļoti, kā varētu vēlēties, un tika piedzīvoti zaudējumi 0:3 pret igauņiem un 1:9 pret krieviem, klātesošie līdzjutēji bija vienisprātis – zaudēta ir draudzības kauja, bet ne cīņa! Turnīra ceļojošais kauss nonāca uzvarētāju - Krievijas komandas - rokās.


Bullītis. Tiesneši bija acīgi un par pārkāpumiem uz pretinieku vārtiem piešķīra arī vairākus tā dēvētos bullīšus. Attēlā redzams igauņu spēlētāja maršs viens pret vienu pret žīguriešu vārtsargu Valēriju Vorobjovu. Jāpiebilst, ka vienīgos vārtus mūsējo labā aizvadītajās divās turnīra spēlēs guva komandas “Žīguru MRS” hokejists Agris Vucāns ar 8.numuru, kuram rezultatīvs metiens izdevās tieši mačā pret igauņiem.

Uzvarētāji. Kad Viļakas novada domes priekšsēdētāja vietnieks Leonīds Cvetkovs uzvarētājiem no Krievijas komandas pasniedza ceļojošo kausu, neizpalika arī  humors. “Komandām, kuras zaudēja, nākamajā reizē novēlu uzvarēt. Savukārt komandām, kuras uzvarēja, nākamajā reizē novēlu... cīnīties!” draudzīgi turnīra dalībniekiem novēlēja L.Cvetkovs.


Hokejs bez spēka spēles ir daiļslidošana. Tiesa, turnīrā Žīguros spēlētājiem bija jāievēro zināmi spēka spēles ierobežojumi un, kā saka, pretinieku gluži ar muguru grūst bortā nedrīkstēja.


Visi kopā. Sacensību noslēgumā pasniedza turnīra labāko spēlētāju titulus. Labākā uzbrucēja un vārtsarga tituli nonāca Krievijas komandas īpašumā, savukārt labākā aizsarga tituls – pie igauņiem. Sacensību noslēgumā turnīra organizētāji sarūpēja arī salūtu.


Žīguriešu ģērbtuve. Mūsējie pirms iziešanas uz ledus un pirmās cīņas pret igauņiem bija optimistiski un ģērbtuvēs neizpalika arī humors.


Aukstums nebaida! Sestdien laika apstākļi nudien nelutināja, bet tas jau nebija šķērslis, lai pārģērbtos netālu no hokeja laukuma. Turklāt ziemeļniekiem igauņiem!


Priekšniece mīl hokeju, viņu mīl hokejisti! Pitalovas rajona administrācijas vadītāja Larisa Sidoruk (attēlā) sacensību noslēgumā uzaicināja komandas nākamajā reizē tikties hokeja turnīrā Pitalovā: “Galvenais, lai laika apstākļi nepieviļ!”


Fano arī paši mazākie. Uz jautājumu, kura komanda uzvarēs, Žīguru komandas spēlētāja Aivara Miņina mazdēls Alens (tuvplānā) teica tā: “Nevar zināt, kas uzvarēs. Jāskatās līdz galam. Galu galā tas ir draudzības turnīrs.”


Lai labi slīd! Lietus un kūstošais ledus hokeja spēlei nav gluži tie labākie laika apstākļi, tādēļ laukuma uzkopšana maču starplaikos bija divtik svarīga.


Pasniedz medaļas. Turnīra noslēgumā spēlētājiem pasniedza medaļas, tostarp Žīguru komandas hokejistam Aivaram Miņinam.

Reportāžas

vadi

Veiksmes prognoze


.