1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
27-03-2024
Vārdadienas šodien: Ginta, Gunda, Gunta

“Mīlestība, kura dzīvo mūsos”

 

Valentīndienas priekšvakarā Rugāju tautas namā valdīja smiekli, labestīgi joki, kā arī sacensību gars. Rugāju novada Kultūras nodaļas vadītāja Gunta Grigāne, kura veiksmīgi iejutās Baibas Sipenieces- Gavares tēlā, priecājās, ka pasākumā “Mīlestība, kura dzīvo mūsos” sacentās 10 pāri. Jāpiebilst, ka rugājiešus un novada viesus priecēja ne tikai atraktīvie pāri, bet arī zvaigznes – Normunds Rutulis, Alla Pugačova, Maksims Galkins un Jolanda Suvorova.


Ingus Zizlāns un Aija Krompāne. Rugājietis Ingus un Kārsavas novada iedzīvotāja Aija draudzējas vairāk nekā divus gadus. Viņi pirms pasākuma atzina, ka ir nedaudz satraukušies. “Mīliet viens otru tā, lai katrreiz justos kā trīs metrus virs debesīm!” vēlēja jaunieši. Viņi godam izturēja visus pārbaudījumus, tostarp “Spēli uz jūtām”, kur bez vārdiem bija jādemonstrē kāds mūzikas instruments. “Tā ir stabule,” atminēja gan skatītāji, gan konkurenti.


Agrita un Pēteris Kukurāni. Jautāti, kas, viņuprāt, ir mīlestība, Agrita un Pēteris atjokoja, ka tas ir plašs jēdziens. Viņu attēlotais mūzikas instruments – akordeons – izpelnījās visskaļākās skatītāju ovācijas. Šķiet, šis pāris iepatikās arī žūrijai, kura Kukurānu ģimenei piešķīra specbalvu.

Dace un Andris Sņegovi. Viņi kopā jau ir 10 gadus, kaut gan pazīstami krietni ilgāk – kopš skolas laikiem. Dace uzsver, ka mīlestība ir rūpes par otru cilvēku. “Un neiztikt bez taurenīšiem vēderā,” nešaubās Sņegovi. Uzminiet nu, kādu mūzikas instrumentu viņi demonstrē. Čellu? Nē, kontrabasu!


Inta un Gvido Sleži. Inta un Gvido kopā jau ir 24 gadus. Viņi pārējiem pāriem vēlēja katru dienu vienam otru iepriecināt: “Ar jokiem, ar uzmundrinājuma vārdiem un skūpstiem!”


Guntars un Ilze Dobrovoļski. Apritējuši jau 16 gadi, kopš Guntars un Ilze viens otram teica ‘jā’ vārdu. “Lai pāri turas kā naglas!” vēlēja Guntars. Interesanti, ka pārbaudījumā “Laimes aka”, kur pārtikas produktos bija jāatrod sīknauda 1,50 eiro apmērā, viņi atrada 2,40 eiro. “Ne jau naudā laime, bet tās kvantumā,” jokoja Ilze un Guntars. Viņi saņēma žūrijas specbalvu.


Guntis un Sanita Anckini. Viņi kopā jau ir 12 gadus. Anckinu pāris pastāstīja, ka par viņiem īkšķus tur piecgadīgais dēls Kārlis. Savukārt viņa dvīņu brālis Andris todien palika mājās pie vecmammas.  


Kristaps Zušs un Vita Koškina. Viņus nominēja par “Rugāju novada pāri 2015”. Jautāti, kā iepazinušies, jaunieši atklāja, ka ir pārsteigti par uzvaru. Vita lepojās, ka šajos Ziemassvētkos saņēmusi no Kristapa saderināšanās gredzenu: “Kad pie eglītes visas dāvanas bija izdalītas, Kristaps ģimenes klātbūtnē man pasniedza rozes, kur atradās arī gredzentiņš. Sajūtas bija ļoti, ļoti patīkamas.” “Biju satraukts,” piebilda Kristaps.


Jolanta un Jānis Iksteni. Viņi uzskata, ka 14.februāris ir piemērota diena, lai atteiktos gan no telefona, gan no interneta un televizora. “Veltiet šo dienu viens otram,” viņi vēlēja. Jāpiebilst, ka Ikstenu pāris saņēma skatītāju balvu.


Sarmīte Jermacāne un Andris Laganovskis. Viņi ir pazīstami jau kopš skolas laikiem. Zīmīgi, ka Sarmīte savulaik uz Andra dzimšanas dienu atbrauca pat ar ceļa greideri!


Aija Grāmatiņa un Māris Laizāns. Viņi pazīstami 30 gadus. Aija un Māris visiem vēlēja neielaist mājās greizsirdību. Pieredzējušais pāris veiksmīgi un atraktīvi izpildīja visus pārbaudījumus, tostarp 3 minūšu laikā sapucējās ballei.


Žūrija. Pārus vērtēja prominenta žūrija – Rugāju novada pašvaldības izpilddirektore Daina Tutiņa, Alla Pugačova (Irēna Romāne), Maksims Galkins (Guntis Melnacis) un Jolanda Suvorova (Arnita Rakstiņa).

Reportāžas

vadi

Veiksmes prognoze


.