1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
19-04-2024
Vārdadienas šodien: Mirta, Ziedīte

“No smieklu kules” izbirst jautrība

 

14.martā Balvu Kultūras un atpūtas centrā notika septītā starpnovadu spēļu programmu vadītāju saspēle – konkurss “No smieklu kules”.  

Uz to ieradās vakara vadītāji no Dagdas, Kārsavas un Valmieras novadiem. Bija arī pašmāju  dalībnieki - Vectilžas  amatierteātris “Melnais kaķis” ar programmu “Vackokarevas babuškas”. Teātra kolektīva vadītāja Inese Daukste kopā ar saviem cilvēkiem publikai ļāva izsmieties no sirds. Gribējās, protams, vairāk dalībnieku. Kultūras namu vadītāji atzina, ka tādas spēļu programmas, kas spēj izklaidēt, iekustināt, izsmīdināt pasākuma apmeklētājus, iestudēt nebūt nav tik viegli. Tas ir īsts režisora darbs. Kultūras nama foajē pasākuma apmeklētāji varēja izvēlēties, kuram vakara vadītājam atdot savu balsi. Žūrijas “Smieklu kulē” nebija, bet to, kas uzvarēs, noteica tikai skatītāji ar savu balsojumu. Izrādās, viņu lēmums bija par labu savējiem – uzvarēja programma “Vackokarevas babuškas”. Starplaikos visus priecēja Līgas Morozas-Ušackas dejotājas. Kā viesmāksliniece bija pieaicināta Jolanda Suvorova ar savu šovprogrammu. Ballē spēlēja Juris Ķirsons, un klātesošie, smieklu vitamīnus uzņēmuši, varēja ļauties dejotpriekam.


Muzikālā teātra priekšnesumi. Visu muzikālā teātra dalībnieku, arī vēderdejotājas uznācienus uz skatuves  pavadīja skatītāju aplausi.



Mārtiņam izdodas! Mārtiņš Vecvagars no Valmieras piedāvāja spēļu programmu “Ingemārs Līdaka”. Viņa saspēlēm  par un ap zivīm, tīkliem, arī rotaļām  bija daudz atraktivitātes elementu.


Erotiski skati. Ļauties erotiskajam priekšnesumam pieteicās drosmīgākie vīri.


Izceļ publiku no krēsliem un ļauj darboties. Salnavas kultūras nama komanda “Valentīna un Solvitas” piedāvāja programmu “Ar sievietēm kā ar bitēm”, kuras laikā apmeklētāji ļāvās jestriem deju ritmiem un pat vingrojumiem. Valentīna Ķirsanova mūsu pasākumu “No smieklu kules” ir iecienījusi un atzīst par labu un jautru.



Rauj rāceni. Vairākos piegājienos notika pasakas par rāceni interpretācija, kur pasākuma apmeklētāji iejutās vectēva, vecmāmiņas, mazmeitiņas, kaķa, suņa, pelītes lomās. Rāva, rāva un sēdošo rāceni izrāva gan, radot īstu smieklu šalti skatītājos.



“Vackokarevas babuškas”. Viņu jestrais uzgājiens solīja,- gaidāmi pārsteigumi. Un bija!


Par uzvaru - gandarījums. Inese Daukste (no kreisās) kopā ar vakara vadītāju Aiju Putniņu un Lieni Šaicāni priecājās, ka skatītāji nobalsoja par savējiem - Vectilžas amatierteātra “Melnais kaķis” dalībniekiem.


Dzied un vada pasākumu. Radošās apvienības “Termoss” no Dagdas novada vīri Dainis Platacis (no labās) un Andris Badūns piedāvāja spēļu programmu  “Kandidāti”, kuras laikā skanēja daudzas dziesmas, kurām piebiedrojās pasākuma apmeklētāji smejot, ka vīri tīri labi varētu iekļūt prezidentu godā.


Ložņā, bitīt... Lai kādus uzdevumus spēļu vadītāji uzdotu publikai, tā veiksmīgi izpildīja visus trikus, visus niķus, tā palīdzot viņiem darīt savu tiešo pienākumu - iesaistīt darbībās skatītājus.

Reportāžas

vadi

Veiksmes prognoze


.