1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
19-04-2024
Vārdadienas šodien: Fanija, Vēsma

Bibliotēka atdzīvojas arī vakarā

 

24.aprīlī Balvu Centrālajā bibliotēkā notika Bibliotēkas nakts “Reiz gribu visu skaidri-gaiši zināt” aktivitātes.

Pasākuma laikā visi darbojās saskaņā ar Aspazijas un Raiņa dzejas rindām “Puķu lodziņā”, “Manu lellīti sauc Lolīti”, “Klusajā grāmatā”, “Spēlēju, dancoju”, “Saulainajā stūrītī”. No 20. līdz 25.aprīlim visā Latvijā norisinājās Bibliotēku nedēļas pasākumi. Bibliotēku nedēļa šogad bija veltīta pārmaiņām,  tās vadmotīvs  bija “Pastāvēs, kas pārmainīsies”. Arī Balvos ikdienā tik ierastās bibliotēkas telpas pārvērtās radošajās darbnīcās, filmu istabās un erudīcijas kambaros, ārā pie ēkas darbojās piepūšamās atrakcijas, un bērniem tās bija īpaši iecienītas. Skanēja mūzika, bērnu čalas, bija skatāma senu un ne tik senu leļļu izstāde, kurām ikviens varēja noskaitīt dzejolīti, varēja uzzināt grāmatas ceļu no grāmatnīcas līdz bibliotēkas plauktam, - ikviens guva jaunus iespaidus.


Viesojas žurnāla “Ievas Māja” žurnāliste, novadniece Lolita Lūse. Interneta telpās Lolitu sagaidīja Marijas Voikas vākums par novadnieci - viņas publikācijas varēja apskatīt gan uz datoru ekrāniem, gan izdrukātas. Lolitas stāstījums saviem Balvu lasītājiem bija vienkāršs, pilns dažādu atziņu iz dzīves. Pēc septiņiem “Latvijas Vēstnesī” nostrādātajiem gadiem viņa ieguvusi dziļāku sapratni juridiskajos jautājumos, kas lieti noder arī darbā “Santas” izdevniecībā, šobrīd “Ievas Mājā”. Lolita neslēpa, ka ir interesanti rakstīt ne tikai par skaistām mājām un dārziem, bet arī tādām lietām kā krāsošana, žogu montāža un citiem, bez kā mūsu īpašumi nav iedomājami. Lolita atklāja arī vienu otru kuriozu, kuru žurnālistes dzīvē bijis pietiekami. Viņa prot uz lietām un notikumiem paskatīties ne tikai ar vērtējošu un nopietnu skatienu, bet arī ar smaidu, un kādu publikāciju sagatavo arī ar humora piešprici.


Izveido savu grāmatzīmi. Raivo Ločmelis ļoti nopietni strādāja pie savas grāmatzīmes izveides, kuru vajadzēja attēlot, domājot par Raiņa dzejas vārdiem “Kārlīti, Kārlīti, manu mazo brālīti...”. Visas gatavās grāmatzīmes bibliotēkas darbinieki ielaminēja, un tad tās varēja ņemt uz mājām.


Apmeklēts pasākums. Bibliotēkas nakts pasākums Balvos bija labi apmeklēts. Iela pretī bibliotēkas ēkai bija slēgta, tās priekšā atradās brīvā skatuve muzicēšanai un dzejas runāšanai. Darbojās piepūšamās atrakcijas.


Darina kreppapīra puķes. Inga Eisaka mācīja, kā no kreppapīra izveidot puķes krokusa vai tulpju formā. Atsaucība bija liela, interesi izrādīja arī Elīza, Sandra un Elizabeta.


Pārsteidz ar deju. Uz ielas pie bibliotēkas ēkas dejoja  Bērnu un jauniešu centra deju grupas, foto - Ditas Niperes  dejotāji.


Iespēja uzrakstīt vēstuli un nosūtīt sev tuvam cilvēkam. Vai bieži mēs rakstām vēstules ar roku? Diezin vai, tāpēc bibliotēkas darbinieki bija padomājuši, ka ikviens šajā Bibliotēkas naktī varēja apsēsties un uzrakstīt vēstuli, turklāt uz ļoti skaista un īpaša papīra kādam mīļam cilvēkam ar nosacījumu, ja zināja viņa adresi. Šo iespēju izmantoja arī ārste Edīte Gorkina.


“Tā zilā ilgu puķe...”. Dzejniece Dženija apmeklētājus iepriecināja ar savu un Aspazijas dzeju, ko izpildīja ģitāras pavadījumā.


Kā uzšūt lupatu lellīti? Skolotāja Skaidrīte Veina rādīja, kā darboties ar diegiem, adatu un krāsainām lupatiņām, lai lellītes iznāktu jo skaistas.


Noslēgumā - balvas. Bibliotēkas direktore Ruta Cibule pasākuma noslēgumā apbalvoja čaklākos Bibliotēkas nakts dalībniekus un palīgus. 

Reportāžas

vadi

Veiksmes prognoze


.