1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
19-04-2024
Vārdadienas šodien: Fanija, Vēsma

Dāmas sadanco Rugājos

 

Sestdien Rugāju parka estrādē daiļā dzimuma pārstāves izdejoja stāstu par ziediem. Rugāju novada Kultūras nodaļas vadītāja Gunta Grigāne pirms koncerta atklāšanas atzina, ka šogad estrādē pasākumi notiks katru otro nedēļu: “Neizpaliks koncerti un zaļumballes – lai tauta var atpūsties! Savukārt šodienas sadancī galvenās varones būs dāmas, kuras deju solī atklās savu krāšņumu,” viņa paskaidroja.  


Pirms koncerta. Mazie rugājieši izbaudīja vasaras priekus, kamēr sieviešu deju kopu dalībnieces pucējās.


Odziņa. Lai arī koncertā uzstājās dāmu kolektīvi, neizpalika  jauks sveiciens no Rugāju puišiem, kuri nodemonstrēja “Igauņu puišu deju”.


Kuplākais kolektīvs. Baltinavas novada sieviešu deju kopa “Gaspaža” kārtējo reizi apliecināja, ka ir draudzīgs kolektīvs. Viņu sastāvā dejoja arī pati novada vadītāja Lidija Siliņa.


Tālākie ciemiņi. Sīļukalna ritma deju grupas sievas iepriecināja ar neredzētām dejām, piemēram, “Pa-pa-pa”. Kolektīvs pastāv jau 18 gadus.


Jubilāres. Pašmāju zeltenes jeb Rugāju tautas nama deju kopa “Junora” izveidojās pirms pieciem gadiem. Viņas sestdien īstenoja sapni jubileju nosvinēt kopā ar domubiedrēm īpašā koncertā, kurā uzstājās dāmu kolektīvi.


Mums patīk! Žīguru vidējās paaudzes meitu deju kolektīva dāmas atzina, ka Rugājos jūtas kā mājās. “Mums šeit viss patīk,” apgalvoja dejotājas.


Pārsteidz skatītājus. Vectilžas dramatiskais kolektīvs “Melnais kaķis” skatītājus pārsteidza gan ar jestru deju, gan ar humoristiskiem skečiem, piemēram, klātesošie uzzināja, ka Veckokarevā pērn nekas nav izaudzis. “Kāpēc? Mēs taču neko nesējām, jo rītos traucēja rasa, pusdienlaikā - saule, bet vakaros – odi,” paskaidroja mākslinieki.


Krustmeitas. Izrādās, Vīksnas tautas nama dāmu deju kopas dejotājas uzskata sevi par “Junoras” krustmeitām. Jāpiebilst, ka Vīksnas dāmu kolektīvs dzimis pirms pusotra gada februārī.


Virši. Pasākuma vadītāji Santa Pērkone un Māris Laicāns katru dāmu deju kopu raksturoja pēc ziedu horoskopa. Piemēram, Bērzpils pagasta sieviešu deju kopa “Asjate”, kas dibināta oktobrī, pēc horoskopa ir virši. Kolektīva vadītājai Ivetai Tiltiņai (foto no kreisās), iemūžinot savas dejotājas, acīmredzot nācās piekrist tam, ka ‘virši’ ir lieli inteliģenti, kuri apzinās augstas darba kvalitātes nepieciešamību. “Dāmas dejoja lieliski,” sprieda arī skatītāji.


Epilogs. Koncerts noslēdzās ar deju “Viņš bučojis man” un gaismekļu palaišanu gaisā.

Reportāžas

vadi

Veiksmes prognoze


.