1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
28-03-2024
Vārdadienas šodien: Agija, Aldonis

Arī zirgiem karstumā neklājas viegli

Brīvdienās Tilžas pagasta zirgu sētā “Kapulejas” aizvadītas nu jau septītās sacensības zirgu pajūgu braukšanā un šķēršļu pārvarēšanā. Jāpiebilst, ka svelmainā saule ieviesa savas korekcijas sacensību gaitā, proti, sestdien plkst. 14.00 plānoto maratonu ar šķēršļiem pārcēla uz plkst. 19.00 vakarā. “Arī zirgi, tāpat kā cilvēki, cieš no karstuma,” paskaidroja sacensību organizatore Larisa Klitončika.

Lai mūsējiem veicas! Larisa Klitončika, vērojot šķēršļu pārvarēšanas sacensības, turēja īkšķi par krišjānieti Sandru Ūzulu. Ne velti, jo Sandra ar zirgu Korifejs izcīnīja 3.vietu 80 cm un 1.vietu 1m augstu šķēršļu pārvarēšanā. L.Klitončika priecājas, ka sacensības Tilžā notika jau septīto reizi. Diemžēl, kā atzina viņa, nākamgad zirgu pajūgu braukšanas sacensības visticamāk nenotiks: “Jāpaņem pauze, jo psiholoģiski esam noguruši.”

Startē pirmā. Pirmā šķēršļu pārvarēšanas trasē devās divpadsmitgadīgā Anna Rijniece ar zirgu Sezans no Līgatnes. Meitene izcīnīja 3.vietu gan šajā pārbaudījumā, gan 1.vietu pajūgu braukšanā. Jāpiebilst, ka Sezans sarūpēja arī divas 1.vietas tilžēnietei Larisai Klitončikai.

Cerīgi raugās nākotnē. Zemnieku saimniecības “Vāliņi” īpašnieks Edvīns Žogota sola, ka arī nākamgad notiks zirgu sacensības šķēršļu pārvarēšanā jeb konkūrā: “Priecājos, ka mūsu izaugsme ir acīmredzama. Ja pirmajā gadā jātniece Sandra Ūzula ar zemnieku saimniecības “Vāliņi” zirgu Korifejs startēja 60 cm klasē, tad tagad mēs sākam jau ar 80 cm augstiem šķēršļiem, par ko agrāk varējām tikai sapņot.” 

Parādē. Tilžā neizpalika parāde, kā jau pirms katrām sacensībām pieklājas.

Slēpjas ēnā. Skatītāji ar izpratni uzklausīja ziņu, ka zirgu pajūgu braukšanas sacensības pārceltas uz vakarpusi. Guntis Rudzītis ar trīsgadīgo meitiņu Evelīnu no Rēzeknes novada Nautrēniem ērti iekārtojās ēnā uz mašīnas jumta. Guntis atklāja, ka sacensību un meitiņas iespaidā nākamgad, iespējams, īstenos lielu sapni: “Evelīna uzstāj, ka vēlas zirgu. Būs jāpacenšas!”

Gluži kā tūnings. Sindija Fjodorova no Jēkabpils apliecināja, ka pucēšanās iederas arī zirgu sacensībās.

Mūsējā. Skaļas ovācijas un aplausus izpelnījās Sandra Ūzula no Krišjāņiem. Kā nu ne, ja viņa ar zirgu Korifejs izcīnīja divas godalgas, tostarp zelta.   

Izbauda braucienu ar moci. Annika ar meitiņu Loretu no Jelgavas zirgu sacensību starplaikos nolēma pavizināties ar retro motokluba “Rūsa vējā” spēkratu. Viņa atklāja, ka Tilžā ciemojas bieži. “Par to jāpateicas vīram Kasparam, kurš te dzimis un audzis,” viņa paskaidroja.

Startē Larisa Klitončika. Viņa izcīnīja divas 1.vietas - atklātajās klasēs pajūgu un konusu šķēršļu braukšanā. Interesanti, ka ar zirgu Sezans, kas atrodas Līgatnē, viņa tiekas tikai sacensībās. Labus rezultātus uzrādīja arī Larisas otrā pusīte Andrejs Klitončiks, kurš atvērtajā klasē konusu braukšanā ierindojās 2.vietā.

Agrita Prole ar zirgu Siluets. Mūsu sportiste no Golvariem izcīnīja 2.vietu Latvijas Jātnieku federācijas sacensībās jaunzirgu klasē.

Reportāžas

vadi

Veiksmes prognoze


.