1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
19-04-2024
Vārdadienas šodien: Fanija, Vēsma

“Skatuves kokteilis” Viļakā

 

Sestdien Viļakas kultūras namā valdīja jestra gaisotne. Kā nu ne, ja sadancošanās, sadziedāšanās un izrādīšanās koncertā “Skatuves kokteilis” uzstājās gan dziedātāji, gan dažādu stilu dejotāji, gan amatiermākslas kolektīvi. “Mūsdienu biznesa laikmetā nevar laist postā tautas mākslu. Šī ir tā īstā reize, kad mēs ar grīdas rībinātājiem un gaisa tricinātājiem varam satikties,” sprieda pasākuma vadītājs Cirča. Savukārt viņa kolēģe Kornēlija atzina, ka arī februāra mēnesis līdzinās kokteilim, jo neizpaliek sniegs, lietus, sals, silts, vēl siltāks, atkusnis, vētra, nerunājot par zīmīgām dienām kā Pelnu diena, Meteņi, Valentīndiena, Vīriešu diena...


Atklāj koncertu. Kā pirmais aplausus saņēma Akvilinas Jevstigņejevas vadītais Viļakas senioru dāmu deju kolektīvs “Intriga”, kas izpildīja deju “Dejo ar mums”.


Acīgas dāmas. Žīguru dāmu deju kolektīva “Alianse” pašdarbnieces apliecināja, ka strikti seko savam moto, proti, kustība ir spēks un veselība. Izpildot priekšnesumu “Buranovas vecmāmiņu deja”, dāmas apliecināja, ka ne tikai pašas rod gandarījumu dvēselei dejā, bet dāvā to arī citiem.


Misēklis. Viļakas dramatiskās kopas aktieri pierādīja, ka radu atkalsatikšanās var izvērsties ne tā, kā domāts un iecerēts, ja, piemēram, limonādes vietā iedzer govju zāles. Tad arī lepnā deputāta Voldemāra un viņa kundzes Cecīlijas vēderi dod ziņu, turklāt spēcīgu un miklu kā viesuļvētra.


Veiksmīgi startē konkursos. Lai arī Viļakas mūsdienu deju grupa “Nola” darbojas tikai otro gadu, rezultāti neizpaliek ne koncertos, ne dažādos konkursos.


“Šarmantās ogas”. Rekavas līnijdeju grupā darbojas 9 šarmantas ogas Elitas Siliņas vadībā.


Pārpratums kāpņutelpā. Kāda būtu jūsu sajūta, ja kāpņutelpā satiktu kaulaino ar izkapti, turklāt divos eksemplāros? Medņeviešu skečs par šo tēmu apliecināja, ka nevajag steigties, tā teikt, uz citiem medību laukiem.


Ziemassvētku vecīti izsaucāt? Vētrainus aplausus izpelnījās Medņevas dramatiskais kolektīvs, kad Ziemassvētku vecītim galvu sagrozīja vecmāmiņa, iejūtoties mazmeitiņas Anniņas lomā. Lūgts uzdāvināt vēl pāris dzīves gadus, vecītis bija skarbs. “Prasi kādu izpildāmu dāvanu,” viņš teica.


Nopelna ovācijas. Skatītāju ovācijas izpelnījās Viļakas Valsts ģimnāzijas audzēkņi, kuri devās gan meitu medībās, gan izpildīja “A deju”. Kas ir “A deja”? Par to vēsture klusē, un var tikai piebilst, ka Arvils Zelčs (foto - vidū) viens pats dejoja kā trio.   


Ģitāristi. Viļakas pusē ģitāristi piedalās it visos koncertos. Skatītāji bija vienisprāt, ka sešos gados viņi patiesi apguvuši daudzpusīgu koncerta programmu.


Dāmas no Upītes. Eksotisko deju grupa “Samia” skatītājus  priecē jau četrus gadus gan Viļakas novadā, gan ārpus tā robežām.

Reportāžas

vadi

Veiksmes prognoze


.