1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
28-03-2024
Vārdadienas šodien: Ginta, Gunda, Gunta

“Lobs bej puika myusu Jezups”

 

Jāzepa dienā, tiesa, bez neviena šī vārda īpašnieka, Rugāju tautas namā notika pirmais muzikantu saiets “Vakarēšana un Jāzepa dienas danči Rugājos”, kurā uzstājās gan pašmāju, gan kaimiņnovadu mūzikas mīļotāji. Kultūras nodaļas un tautas nama vadītāja Gunta Grigāne, uzrunājot klātesošos, uzsvēra, ka Rugājos šis ir pirmais, bet noteikti ne pēdējais muzikantu saiets.

Saietu atklāj “Briežuciema meitenes”. Briežuciemietes apliecināja, ka dāmas spēlē vislustīgāk. Atskanot mūzikai, skatītāji uzreiz devās dejot.


Ko vēlaties? “Kādu gabalu vēlaties – lēnāku vai ātrāku?” jautāja Eventijs Zelčs. “ Šitāds sen nebija redzēts – i puisis labs, i muzikants labs,” sprieda skatītāji.


Malači! Dāmas, dzirdot Rugāju vīru komandas (Jānis Lietuviets, Žanis Pērkons, Ivars Krampāns un Ainārs Zutis) muzicēšanu, no zāles jestri sauca: “Malači! Atkārtot!”


Neslēpj uztraukumu. Aivars Zelčs atklāja, ka jauniegādāto garmošku no Lietuvas rokās tur pirmo reizi: “Jāsaka godīgi, esmu uztraucies, kā būs?” Bija labi...

Gan spēlē, gan dejo. Pasākuma idejas autors Voldemārs Džigurs (foto – centrā) par muzikantu saieta sarīkošanu Rugājos saņēma visskaļākās klātesošo ovācijas. Tā kā saietā nebija neviena Jāzepa, viņš, kā nosprieda kultūras darbiniece Santa, lieliski iederas Jāzepa vietā. “Iesim, Jāzep, dejot,” viņa mudināja. Arī žīgurietis Genādijs Rudakovs (foto - no kreisās), kurš bajānu spēlē trešo gadu un mūspusē pazīstams kā krievu dziesmu vokālā ansambļa “Sudaruški” muzikants, labprāt grieza valsi.


Pēteris no Rogovkas. Pēteris Belinskis pastāstīja, ka mūzika viņam tuva jau kopš 4,5 gadu vecuma. Tincināts, kā instruments tik ilgi izturējis, Pēteris atklāja, ka šis viņam jau ir ceturtais akordeons.


Pārstāv Kārsavas novadu. Salnavieši Dainis Ločmelis un Zinaida Poltanova uzsvēra, ka pārstāv Kārsavas novadu. Tāpat viņi pajokoja, ka Salnavas pusē muzikantu ir bezmaz vai kā sunim blusu.


Izpilda savu dziesmu. Saietu nama vadītāja Gunta Grigāne jokoja, ka pavārīte Iveta Uršuļska ir dzejniece un muzikante uz karbonāžu fona. I.Uršuļska izpildīja gan savu dziesmu, gan arī  “Sārto rozi” no Aiņa Šaicāna repertuāra.


Savdabīga medaļa. Katrs muzikants, tostarp Māris Melzobs (foto) no Alūksnes, dāvanā saņēma medaļu jeb graķīti (glāzīti). G.Grigāne sprieda, ka katram kārtīgam muzikantam bruņojumā jābūt šādam ierocim. “A ja nu kāds ielej?!” viņa jokoja.  


“Tās acis...” Jānis Lazdiņš dziesmā atzina, ka “tās acis, tās acis, es aizmirst nespēju...”. Taujāts, par kādām acīm dziedot domājis, Jānis atklāja, ka, protams, par visā daiļā dzimuma pārstāvēm.

Reportāžas

vadi

Veiksmes prognoze


.