1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
28-03-2024
Vārdadienas šodien: Agija, Aldonis

“Priekā uzplauksti kā zieds”

 

 

Sestdien Briežuciema tautas namā vietējie un kaimiņnovada dejotāji, dziedātāji un teātra mīļi ieskandināja pavasari “Priekā uzplauksti kā zieds”. Tautas nama vadītāja Zita Mežale klātesošos pirms koncerta aicināja uz klusuma brīdi, pieminot mūžībā aizgājušo pašdarbnieci, dejotāju un teātra spēlētāju Ainu Ločmeli.


Tāpat viņa uzsvēra, ka Aina priecājās par pagastā notiekošajām aktivitātēm, un atklāja pavasara recepti: “Pamostoties attīriet dienu no skaudības, nenovīdības, meliem, sliktām domām, egoisma un citām negācijām. Pārlejiet tai pāri saujiņu optimisma, pielieciet dzirkstelīti prieka, samaisiet ar labvēlību,  skaistām domām, noformējiet ar pateicības ziedlapiņām un lielu kaudzi mīlestības. Pēc tam dienu sadaliet miljons daļiņās un izdaliet katram cilvēkam, kuru satiekat savā ceļā. Priecīgu jums pavasari!”


Pirms koncerta. Deju kolektīvu vadītāja Irēna Kaša pirms koncerta iejutās frizieres lomā.


Dejo gaspažas. Šogad Baltinavas sieviešu deju kopai “Gaspaža”, kā vēstīja cerību puķe, gaidāmas daudzas jaunas tikšanās. Tiesa, kaut arī tās būs nejaušas, tikšanās pāraugs ciešā draudzībā. Tāpat Baltinavas sievām gaidāmi materiālie izdevumi. “Kā nu ne, ja brauksiet uz daudziem koncertiem,” sprieda Z.Mežale.


Uzstājas “Pāris”. Briežuciema vidējās paaudzes deju kolektīvs “Pāris” Skaidrītes Pakalnītes vadībā apliecināja, ka dejotāju sirdīs joprojām kvēlo uguns, par ko liecināja raitie soļi.

Kad sviedri lido pa gaisu... Baltinavas novada jauniešu deju kolektīvam atraktīvo deju pēc skatītāju lūguma nācās atkārtot otru reizi. Jaunieši tempu godam izturēja!


“Soldanī”. Katrs kolektīvs no tautas nama vadītājas saņēma zilu cerību puķi ar vēlējumu. Kas šogad gaida Briežuciema bērnu un jauniešu folkloras kopu “Soldanī”? Izrādās, viņiem būs daudz koncertu, kā arī bieži nāksies uzberzt kājām tulznas.


Muzikantes. Vietējās muzikantes ne tikai uzrāva jestru mūziku, bet arī mudināja dziedāt: “Tālu, kur Dzintara jūra...”


Kad sviedri lido pa gaisu... Baltinavas novada jauniešu deju kolektīvam atraktīvo deju pēc skatītāju lūguma nācās atkārtot otru reizi. Jaunieši tempu godam izturēja!


Līgavas meklējumos. Briežuciema dramatiskais kolektīvs “Sipiņi” klātesošos pārsteidza ar stāstu, kā var beigties līgavas meklējumi.


Dzied etnogrāfiskā ansambļa sievas. Briežciemietes skatītājus iepriecināja ar vairākām dziesmām, tostarp “Tymsa, tymsa tai naksnine”.


Neizpaliek arī dzeja. Aiva klātesošajiem atklāja pavasara burvību dzejas vārsmās.


Pateicas kolektīvu vadītājiem. Zita Mežale kolektīvu vadītājiem, tostarp Valentīnai Kašai, uzdāvināja gladiolu sīpoliņus piebilstot, ka tos var izdalīt pašdarbniekiem vai arī iestādīt savā dārzā, un puķes dāvāt, kad tās izaugs!

 

Reportāžas

vadi

Veiksmes prognoze


.